Zece bărbaţi şi o femeie acuzaţi că au trimis pe Centură mai multe copile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia fraţilor Lăcătuş, a venit la Tribunal împreună cu una dintre victime, concubina lui Elisei.
Familia fraţilor Lăcătuş, a venit la Tribunal împreună cu una dintre victime, concubina lui Elisei.

Banii pe care îi adunau acestea zilnic din prostituţie ajungeau în buzunarele concubinilor lor. Mamele tinerilor arestaţi susţin că băieţii lor nu ştiau că fetelor cu care trăiau se prostituau şi că acestea se vindeau de bunăvoie.

Procurorii bistriţeni ai DIICOT au scos la iveală faptul că multe dintre fetele care se prostituează pe drumul de centură al oraşului nu o fac de bună voie, ci sunt trimise acolo chiar de iubiţii lor. Ieri la Tribunalul Bistriţa a avut loc cea de-a doua înfăţişare într-un stufos dosar de trafic de persoane. Zece bărbaţi şi o femeie sunt acuzaţi că au trimis „la produs"pe centura Bistriţei mai multe minore. Unele sunt chiar concubinele lor, în timp ce pe altele doar le-au racolat şi au făcut bani de pe seama lor.

Deşi fetele nu i-au acuzat pe că le-au obligat să se prostitueze, procurorii au decis să-i acuze de trafic de minori, din pricina vârstei acestora . „E adevărat că nici o fată nu a declarat că ar fi fost obligate, dar fiind vorba de minore, nu mai este proxenetism ci trafic de minori. Acuzaţia este mai gravă decât cea de proxenetism de aceea primează", a explicat procurorul şef al DIICOT Bistriţa, Ioan Lumperdean.

Unele au copii cu proxeneţii

Avocatul inculpaţilor, Vasile Mureşan, susţine că acuzaţia ar trebui totuşi să fie de proxenetism, mai ales că fetele nu au fost obligate de nici un fel. „Niciuna dintre fete nu a acuzat că a fost obligată. Pentru infracţiunea de proxenetism pedeapsa ar fi mult mai mică decât pentru trafic de minori", explică avocatul. Cinci dintre inculpaţi sunt arestaţi iar şase sunt judecaţi în liberate.

Şi mamele bărbaţilor arestaţi,  Elisei Lăcătuş, Petru Ilie Lăcătuş, Horvat Francisc şi Vasile Trifan au susţinut în faţa instanţei că fetele se prostituau înainte de a fi împreună cu copiii lor şi nu au fost obligate în niciun fel. „Copilul meu e împreună cu fata asta. Ea are un copil de cinci săptămâni împreună cu el. Locuia la noi, nu a obligat-o în niciun fel să se ducă să se prostitueze. Când au venit la percheziţie au găsit în casă o oală de supă şi 25 de lei. Dacă îi lua fetei banii pe care îi făcea pe centură credeţi că nu avea mai mult de mâncare", încearcă mama lui Elisei Lăcătuş să-l scuze pe fiul său. Acesta are antecedente penale şi cu puţin timp înainte de a fi arestat pentru trafic cu minori a ieşit din închisoare unde a fost pentru că nu a respectat o decizie a Instanţei într-un caz în care a fost condamnat cu suspendare pentru furt calificat.

Potrivit părinţilor arestaţilor şi după ce aceştia au fost reţinuţi fetele continuau să meargă pe centură să se prostitueze. „Copilul meu era la Cluj la Curtea de Apel şi ea mergea însărcinată în nouă luni la produs pe centură. Aşa au fost învăţate, nu le-a obligat nimeni", susţine mama adoptivă a lui Horvat Francisc., un alt inculpat în dosar.

La termenul de luni, procesul a fost amânat pentru data de 16 decembrie, acuzaţii care nu au avocat cerând termen să îşi angajeze unul. Fetele, care sunt parte vătămată, în dosar au venit împreună cu copiii lor şi cu mamele acuzaţilor, deoarece locuiesc împreună cu acestea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite