Tiberiu Titieni, îi joacă pe Hamlet în engleză la 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiberiu Titieni
Tiberiu Titieni

Tiberiu Titieni are 17 ani şi este deja liderul unei formaţii locale de rock. Chiar dacă marea sa pasiune este indiscutabil muzica, liceanul s-a dovedit a fi un actor extrem de talentat.

Deşi latura artistică a tânărului elev la secţia germană a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu este foarte dezvoltată şi talentul artistic i-a fost recunoscut de mari actori sau muzicieni, ştie deja că nu va studia nici conservatorul şi nici teatrul după ce termină liceul. „Eu aş fi ales între teatru şi conservator, dar cum toţi artiştii au o situaţie financiară precară am decis împreună cu părinţii mei să urmez o altă carieră. Până să intru la liceu am fost convins că voi face stomatologie, în primul rând pentru a reuşi să-mi înving frica de dentist, dar acum sunt indecis ce voi face", explică tânărul artist.

Pasiunea pentru teatru a venit pe parcurs ce a început să joace. „Am început să joc teatru în clasa IX-a în primul rând pentru a-mi îmbunătăţi limba engleză, iar ulterior s-a dovedit că îmi place foarte mult. Chiar dacă repetiţiile sunt foarte grele şi îmi ocupă foarte mult timp, am încercat să fac tot posibilul pentru a mă împărţi între şcoală şi activităţile extraşcolare pe care le fac", susţine cel care a obţinut premiul de cel mai bun actor la ultima ediţie a Festivalului de teatru pentru elevi Zbor.

Actor şi muzician talentat

Tibi, a jucat rolul principal în piesa Hamlet reloaded, iar pe parcursul celor trei ani de când joacă în trupa Reb Club, a câştigat premii individuale şi de grup la toate concursurile la care a participat, de la cel mai bun rol masculin şi până la cel mai bun vorbitor de limbă engleză, are în palmares zeci de diplome. „Pe Hamlet l-am văzut jucat acum trei ani de un alt elev şi atunci mi-am pus în cap să ajung să joc şi eu acest rol, iar acum am reuşit şi sunt foarte mândru de mine", spune tânărul actor amator care spune că îi vine peste mână să joace teatru în limba română. „Limba română nu mi se pare destul de expresivă în teatru, engleza şi germana suna altfel", adaugă liceanul.

Singura pasiune mai mare decât teatru pentru Tibi este muzica. A început să cânte la orgă în clasa a IV-a şi de atunci a continuat să studieze acest instrument până să intre în liceu. A descoperit pe parcurs chitara şi acum predă chiar ore la acest instrument altor tineri care vor să înveţe. „Din banii pe care îi fac poredând îmi cumpăr scule pentru trupa mea, Ignition", se mândreşte elevul. Înfiinţată anul trecut, trupa a ajuns să cânte pe scenă la cele mai importante evenimente de rock din Bistriţa, de la Zilele Bistriţei şi până la Festivalul de Rock al oraşului. „Cel mai mare succes l-am avut la Zilele Tecii, acolo unde, deşi nu ne aşteptam, am avut parte de un public extraordinar care a simţit muzica", povesteşte Tiberiu.

Cât de important este pentru un elev să participe la activităţi extraşcolare?

Pentru mine a fost o experienţă extraordinară, m-a ajutat foarte mult, atât teatrul cât şi muzica. Eşti văzut altfel în liceu, colegii te cunosc şi îşi fac o părere pozitivă despre tine. Recomand celor care au ureche muzicală să facă muzică. Cu teatrul este mai dificil puţin pentru că e mai greu.

 Care sunt avantajele sau dezavantajele studierii în limba germană?

Vreau să le mulţumesc părinţilor mei pentru că au ales să mă dea la germană. Este un avantaj enorm ca atunci când termini şcoala să poţi vorbi o a doua limbă perfect. Oportunităţile de viitor pe care le au cei care termină această secţie sunt mult mai mari ca şi ale celor care termină la linia română.

 Profil:

Născut: 10 noiembrie 1993, Bistriţa

Familei: Părinţi Corina şi Dan Titieni, un frate mai mic

Studii: elev clasa XI-a G Colegiul Naţional Liviu Rebreanu

Nu îi place: indiferenţa de care dau dovadă mulţi oameni în domeniul în care activează. De asemenea nu îi place coruţia atât la nivel înalt cât şi în rândul oamenilor pe care îi întâlneşte la fiecare pas.

 Îi place: Îmi place în mod deosebit Bistriţa, iubesc acest oraş. Îmi palce fotbalul, sunt fan al Gloriei Bistriţa. „Cel mai mult îmi place să fac repetiţii cu formaţia mea şi mai ales atunci când terminăm câte o piesă nouă".

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite