Blues şi Zeppelin la Sinagoga din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Mac Aciobăniţei a fost impresionat de atmosfera din Sinagoga
Mac Aciobăniţei a fost impresionat de atmosfera din Sinagoga

Un concert inedit a avut loc miercuri seara la Sinagoga Bistriţa, Mike Godoroja şi formaţia Blue Spirit au pus în scenă un spectacol cu coveruri Led Zeppelin cântate cu instrumente acustice.

Nu doar pentru bistriţenii care au umplut sala ci şi pentru artiştii care au urcat pe scenă a fost un spectacol deosebit. „Acoustic Zeppelin" este un proiect pregătiti de artişti de mai mulţi ani, la început au fost doar experimente, iar anul acesta s-a concretizat într-un turneu în 25 de oraşe şi în decembrie vor lansa şi un album.

Proiectul s-a vrut mai mult decât simpla prezentare a monştrilor sacrii care au fost Led Zeppelin. „Am ales să ţinem spectacolele în locuri mai puţin convenţionale. Până acum am cântat în mare parte în muzee, încercând în acest fel şi să atragem publicul nu doar la muzică ci şi la muzeu. Totuşi, într-o sinagogă nu am cântat până acum. A fost ciudat atunci când am aflat că într-un orăşel mic de provincie vom cânta într-o sinagogă. Când am început să facem probele de sunet, chiar dacă eram numai noi aici, ne-am cenzurat sever limbajul pentru că simţeam că ne aflăm într-un loc special", a povestit Mac - Marian Aciobăniţei, chitaristul formaţiei.

Misticismul muzicii formaţiei Led Zeppelin s-a potrivit foarte bine cu atmosfera sinagogii şi după cum spun chiar artiştii, acustica sălii a făcut faţă foarte bine pieselor blues sau heavy metal.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite