Cu 90% mai puţine incendii de vegetaţie în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul acesta s-au produs mai puţine incendii de vegetaţie
Anul acesta s-au produs mai puţine incendii de vegetaţie

Sfârşitul toamnei aduce cu ea şi sfârşitul sezonului de arderi a vegetaţiei. După ce, în 2009, numărul incendiilor izbucnite din cauza arderilor necontrolate a miriştilor a fost foarte mare, anul acesta s-a înregistrat o scădere cu 90% a acestor evenimente.

Pompierii bistriţeni susţin că a scăzut foarte mult numărul incendiilor de vegetaţie anul acesta. „În 2010 am avut cam 10% din numărul incendiilor de anul trecut. După evenimentele neplăcute din 2009 am demarat o campanie de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile la care se supun atunci când ard vegetaţia. Discuţiile noastre cu primarii par să fi dat rezultate având în vedere scăderea mare a incendiilor provocate de arderile de vegetaţie", explică maiorul Vasile Trifan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa.

Una dintre măsurile luate de primării a fost emiterea unor premise de lucru cu focul. După ce în data de 8 noiembrie, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bistriţa a avut trei intervenţii pentru stingerea vegetaţiei uscate şi miriştilor aprinse şi scăpate de sub control, primăria a anunţat amenzi pentru cei care aprind vegetaţie fără a avea prmis de lucru cu focul.

Reprezentantul ISU Bistriţa susţine că a trecut perioada drastică şi că până în primăvară pompierii nu se mai aşteaptă la izbucnirea unor astfel de incendii. „Odată cu venirea sezonului rece a trecut şi perioada arderilor de mirişte", susţine Trifan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite