Bistriţa: Adriana Ţigu, maseuza care vrea să vindece copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Ţigu este unul dintre puţinii maseuri din Bistriţa. Lucrează la un salon de masaj, dar visează să ajungă kinetoterapeut pentru copii.

Adriana a ales să studieze kinetoterapia pentru că încă de mică îi făcea masaj mamei sale şi a descoperit că are mâini potrivite pentru acest lucru. „Mama mea avea probleme cu spatele şi când eram mică mă punea să-i fac masaj pentru a-i ameliora durerea. Când eram în liceu am auzit colegele vorbind de facultatea de kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Sport din Cluj şi atunci am decis să încerc şi eu acolo. Mi-a plăcut foarte mult şi un an am făcut specializare şi practică doar pe masaj", povesteşte maseuza.

Potrivit acesteia, cel mai mare secret al masajului este starea psihică a celui căruia i se face masaj. „Este foarte important să-i dai încredere omului atunci când îi faci masaj, să-l relaxezi dar în acelaşi timp să-i întăreşti şi psihicul prin încurajări. Clienţii trebuie să ştie că atunci când vin aici vin să se simtă mai bine şi dacă înţeleg acest lucru, un pas important al masajului este rezolvat", explică tânăra.

Fetele vor masaj anticelulitic

Maseuza spune că majoritatea oamenilor vin la salon doar în ultimul moment, atunci când durerea îi doboară. „Cei mai mulţi vin aici pentru ameliorarea durerii, atunci când îi doare spatele atât de rău încât abia mai pot mişca. Dar sunt şi fete care vin la masaj anticelulitic sau băieţi care vor masaj sportiv, cel tare, ca să simtă că lucrează muşchii", descrie bistriţeanca felurile clienţilor care trec pragul salonului la care lucrează. Potrivit acesteia masajul poate fi un secret pentru cei care doresc să aibă o viaţă activă. „Le oferă un alt tonus, energie şi chiar poftă de viaşă. Cei mai mulţi oameni care se ridică de pe patul de masaj spun că brusc se simt cu câteva kilograme mai uşori", îşi arată satisfacţia Adriana.

Cu toate acestea, marele ei vis este să devină kinetoterapeut şi să lucreze cu copii. „De patru luni lucrez cu o fetiţă care suferă de o boală a muşchilor. Cu toate că are patru ani, fetiţa nu poate să meargă, nu îşi poate mişca mâinile şi picioarele, muşchii ei nu sunt sificient de puternici. De patru luni de când fac exerciţii cu ea am început să avem rezultate. Satisfacţia pe care o am este uriaşă şi mi-aş dori să fac acest lucru pe viitor. Părinţii ei m-au contactat într-o încercare disperată de a face ceva. Chineto-terapia dă rezultate, ma ales la copilaşi", susţine cu tărie tânăra care spune că i-ar place să ajungă să lucreze la Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de Tip Ambulatioriu din Bistriţăa, singurul unde se lurează cu copii.

Poate o persoană care nu studiază la şcoală aşa ceva să ajungă maseur profesionist?

Am văzut multe persoane care urmează un curs de câteva luni şi susţin că sunt maseuri. Pentru a putea face un masaj profesionist trebuie să ai şi cunoştinţe de anatomie, de tehnică de masaj, noi am studiat trei ani pentru acest lucru, îmi e greu că toate acestea se pot învăţa în trei luni.

Ce efecte au uleiurile de masaj?

Eu folosesc uleiurile de măsline pentru că mă lasă să mă joc cu pielea, să-mi alunece mâinile. Mai folosim la saloane şi produse termoactive care dau o senzaţie de căldură şi care au la rândul lor un efect interesant şi benefic. Acestea pot avea efect şi acasă, dar persoana care face masaj trebuie să ştie cum să le folosească.

Profil:

Născută: 24 iunie, 1988, Bistriţa

Familie: Un frate mai mare

Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Avram Iancu, Cluj-Napoca,

Nu îi place: Cel mai mult detestă bârfa. „Nu îmi plac cei care vorbesc pe la spate şi care ajung din invidie şi ranchiună să spună despre tine lucruri neadevărate". De asemenea nu îi plac persoanele care nu ştiu ce e respectul.

 Îi Place: iubeşte copiii şi vrea să îi ajute cât mai mult cu putinţă. „Vreau să lucrez cu copiii pentru că îmi plac foarte mult. Atunci când văd un micuţ care suferă mi se rupe sufletul şi aş face orice ca să-i aduc un zâmbet pe buze".

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite