Cozi uriaşe la RAR pentru înmatriculări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Registrul Auto Român şi-a prelungit programul de lucru până la miezul nopţii pentru a face faţă numărului foarte mare de solicitări pentru înmatricularea maşinilor. Oamenii aşteaptă ore întregi în maşini la cozi uriaşe pentru a le veni rândul, chiar dacă au programare făcută de mai bine de două săptămâni.

Anunţul Ministerului Mediului privind introducerea unei noi taxe de înmatriculare i-a speriat pe bistriţeni, determinându-i să se îngrămădească la uşile RAR pentru a-şi înscrie maşinile. Conducerea instituţiei s-a văzut obligată să prelungească programul de lucru cu încă un schimb. „De la începutul acestei săptămâni lucrăm în două schimburi, la Bistriţa fiind trimis personal din Vâlcea pentru a reuşi să facem faţă. Lucrăm până la ora 24 noaptea, pentru a reuşi să facem faţă numărului mare de solicitări. Cei care vin astăzi să se programeze vor veni la verificare în data de 11 decembrie", explică şeful serviciului, Cosmin Wechter.

Proprietarii de maşini au umplut curtea RAR Bistriţa încă de dimineaţă şi unii dintre ei aşteaptă ore întregi pentru a le veni rândul. „Am maşina asta din iarnă şi până acum am tot încercat să o vând. Acum am decis să o înmatriculez pentru că de anul viitor vor creşte taxele şi nu îmi voi maipermite", a declarat Eugen Pop, din Bistriţa. Acesta a aşteptat mai bine de două ore la coadă şi în faţa sa mai erau încă peste 20 de maşini. Bărbatul a avut noroc pentru că şi-a făcut programarea luni, profitând de suplimentarea numărului de maşini verificate.

Şeful RAR Bistriţa spune că numărul de maşini a început să crească începând cu luna august, dar că această săptămână a fost atins un apogeu. „Până în august aveam 27 de maşini pe zi, am suplimentat numărul la 50, iar acum am ajuns la 100 de maşini. În 2008, când s-a anunţat introducerea actualei taxe am mai avut o perioadă aglomerată, şi atunci am prelungit programul, dar nu am ajuns la 100 de maşini aşa cum s-a întâmplat acum", explică Wechter.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite