Ana Gălăţean, actriţa de la ştiinţele naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Gălăţean
Ana Gălăţean

La 18 ani, Ana Gălăţean a făcut arte plastice, teatru şi a cochetat cu presa de liceu.

Pentru Ana Gălăţean  arta a fost mereu un stil de viaţă. De mică a urmat cursurile liceului de arte plastice Corneliu Baba, apoi, odată intrată la liceu a decis să urmeze un profil ceva mai practice şi a mers la bilingv, dar pasiunea pentru artă a rămas aşa că a început să joace teatru. "Din clasa I până în a VIII-a am făcut desen şi apoi m-am lăsat, dar aveam în continuare nevoie de artă în viaţa mea. Aşa că atunci când am întâlnit-o pe profesoara Mirela Năsăudean de cultură civilizaţie şi mi-a propus să joc într-o piesă de teatru nu am putut spune nu. La început a fost pură curiozitate, dar în ciuda faptului că era o activitate destul de solicitantă mi-a plăcut foarte mult şi a meritat", povesteşte tânăra prima experienţă pe care a avut-o în lumea teatrului. Primul rol adevărat l-a avut în piesa de tatru „Autogara, o vitrină cu români", piesă care anul trecut a luat locul I la Festivalul de Teatru „Zbor". „A fost o piesă deosebită, cu foarte mulţi actori şi o acţiune complexă. Dar oricât de dificil a fost să o pumen în scenă şi să o vedem finalizată şi jucată pe scenă, satidfaţia din momentul în care am primit marele premiu a meritat orice efort", spune Ana.

De acolo lucrurile au decurs de la sine, iar anul acesta a avut ocazia să vadă şi cealaltă parte a teatrului, scriind revista unui festival de teatru. „Anul acesta, cu ocazia festivalului de teatru Open Stage, aceeaşi profesoară m-a rugat să mă ocup de relaţia cu presa. Experienţa a fost nemaipomenită. Dacă până acum eram pe scenă, acum am învăţat ce înseamnă să fii dincolo de cortină chiar şi atunci când aceasta se deschide publicului", explică tânăra.

A scris revista festivalului Open Stage

Activitatea din cadrul ultimului festival de teatru a liceelor i-a trezit interesul pentru ceva presă. "În momentul în care am făcut întrebările pentru participanţii la festival m-am gândit ce aş vrea să fiu eu întrebată, ce mi-ar place mie să fie promovat din teatrul pe care l-am făcut. Lumea vede teatrul destul de prost şi cred că unul dintre motive este tocmai proasta mediatizare a lui", a constatat tânăra bistriţeancă.

PROFIL

S-a născut: 23 aprilie, 1992

Studii: Colegiul Naţional Liviu Rebreanu, ştiinţele naturii, bilingv

Familie: O soră mai mare

 Îi place:

Ciocolata, oamenii expresivi şi grupurile în care poate să îşi arate adevăratele sentimente şi să facă ce simte în acel moment fără a fi îngrădită de o anumită etichetă. „Îmi place să fiu mereu informată, să ştiu mai mult ca alţii", spune Ana

Nu îi place:

Oamenii care o critică şi nu o aceeaptă pentru ceea ce este. Urăşte ipocrizia celor din jur şi faptul că românii sunt un popor care mereu se plânge de ceva. „De exemplu în Bistriţa toată lumea spune că nu sunt evenimente culturale, dar atunci când sunt sălile sunt goale", exemplifică tânăra.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite