Teodora Buhai, modelul elevului voluntar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodora Buhai
Teodora Buhai

Teodora Buhai, la doar 16 ani, a ales să se implice în viaţa oraşului şi să ia atitudine faţă de lucrurile care o deranjează.

După ce a practicat handbal de performanţă şi a fost obligată să renunţe la sport din cauza unui accident, Teodora a ales să devină voluntar. Mai întâi a participat la diverse tarioninguri în ţară şi apoi s-a înscris în mai multe ONG-uri, a devenit membru al Consiliului Judeţean al Tinerilor din Bistriţa-Năsăud. Iar anul acesta, candidează la funcţia de preşedinte al Consiliului Tierilor din Colegiul Naţuional Andrei Mureşanu.

Speră ca în viitorul apropiat să devină şi consilier local al tinerilor deoarece susţine că este nevoie ca cele două organisme să colaboreze. Tânăra doreşte să se implice cât mai mult în cele două consilii pentru a putea să prezinte celorlaţi tineri avantajele voluntariatului. „Când spui că eşti voluntar toată lumea se arată încântată, dar nimeni nu se implică. De aceea vreau să îi atrag în această direcţie, să-i determin să experimenteze pe propria piele cât de tare e să fii voluntar", explică Teodora.

Motivaţia pentru care a devenit voluntar este simplă, nu vrea să stea deoparte şi să privească lucrurile din afară. „Noi aşteptăm mereu să facă alţii pentru noi totul, dar trebuie să ne implicăm şi noi. Suntem viitoarea generaţie şi trebuie să luăm atitudine. Să fii voluntar înseamnă mai mult decât nişte cuvinte, înseamnă să faci ceva. De aceea mă implic în tot ce înseamnă voluntariat în Bistriţa. Nu doar în acţiunile ONG-urilor în care sunt înscrisă", susţine eleva.

Totuşi nu îşi doreşte să facă o carieră în voluntariat, vrea să continue această activitate, dar să rămână un simplu voluntar, nu urmăreşte funcţii în ONG-uri. „Vreau să rămână totul la stadiul de voluntariat. Nu mai simţi gustul şi plăcerea dacă ajungi să mergi la serviciu într-un ONG", spune Teodora.

PROFIL:

S-a născut: 10 februarie 1994, Bistriţa

Familie: O soră mai mare

Studii: Elevă Clasa X-a Colegiul Naţional Andrei Mureşanu

NU ÎI PLACE: Falsitatea, neinteresul, invidia şi în mod special oamenii care pur şi simplu trec prin viaţă fără a se interesa de lucrurile cu care iau contact. Trec pe lângă ele fără să fie curioşi ce înseamnă sau cu ce se ocupă.

ÎI PLACE: Călătoriile, am fost în Franţa, Austria, cehia, Ungaria şi mi-au plăcut foarte mult aceste ţări. Dar în mod special îmi place să descopăr şi oraşele din România. Pot să spun că îmi place viaţa în general.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite