Bistriţa : Trei case în flăcări noaptea trecută la Tureac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei familii din localitatea bistriţeană Tureac s-au trezit în jurul orelor trei dimineaţa cu casele în flăcări. Incendiul, izbucnit la una dintre case, cel mai probabil în urma scurticircuit s-a întins cu repeziciune din pricina vântului şi a cuprins alte două locuinţe din vecini.  

Pompierii s-au luptat cu flăcările până la opt dimineaţa şi spun că a fost o intervenţie extem de dificilă. Deşi au scăpat fără leziuni din incendiu doi locatari din casele incendiate au ajuns totuşi la Spitalul din Bistriţa din pricina şocului prin care au trecut :„echipajul SMURD a intervenit şi a transportat doi dintre aceştia la spital pentru asistenţă de specialitate", explică purtătorul de cuvânt ISU , sergentul major Marius Rus.

23 de pompieri şi 17 voluntari au luptat cu focul

Toate cele trei case au suferit distrugeri serioase, însă cele mai mari pierderi le-a suferit locuinţa de la numărul 231a familiei Bortă : aici acoperişul a fost distrus pe 85 de mp, la fel, mansarda şi mobilierul. Un autoturism Volkswagen a ars parţial iar 40 de păsări şi un câine au pierit în flăcări. Incendiul a distrus şi mansarda casei de la numărul 232 A, proprietatea familiei Curean şi acoperişul pe 95 de metri pătraţi, alături de 200 de metri pătraţi de anexe gospodăreşti, precum şi o remorcă, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Imobilul de la numărul 232 a scăpat ceva mai uşor, cu distrugerea a 50 de mp de anexe gospodăreşti. Pentru lichidarea incendiului s-au luptat cu flăcările 23 de pompieri de la ISU Bistriţa şi 17 voluntari de la Formaţiunile de Stingere a Incendiilor din Prundu Bârgăului. Tiha Bârgăului şi Josenii Bârgăului care au folosi 6 autospeciale.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite