La Bistriţa silueta se obţine prin arte marţiale FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirela Riti
Mirela Riti

Mirela Riti este unul dintre puţinii antrenori români de Body Combat din ţară, un stil de aerobic care ajută femeile să slăbească cu ajutorul unor mişcări inspirate din artele marţiale

Box, karate, capoeira, tot ce înseamnă arte marţiale a inspirat apariţia acestui nou stil de aerobic, care a cucerit în ultimii ani Europa şi de puţin timp şi România. Bistriţeanca Mirela Riti a descoperit Body Combat-ul pe internet în timp ce căuta informaţii despre Tae-bo sportul pe care l-a practicat timp de şapte ani pentru a obţine silueta pe care şi-o dorea după o sarcină. „Lucrul cu braţele este inspirat din box şi kick-boxing, iar la picioare karate, taekwondo, capoeira, muay thai, iar ca relaxare avem elemente din tai chi. Sunt elemente adaptate formei aerobice în aşa fel încât să le poată practica oricine, dar este foarte diferit de un antrenament clasic de aerobic", explică instructorul.

A mers în SUA pentru aerobic

Bistriţeanca de 37 de ani, economist de profesie, care are împreună cu soţul ei o afacere în oraş, şi activitatea de instructor o practică din pasiune. „Antrenorul cu care am făcut tae-bo a văzut că mă pasionează mai mult decât pe restul fetelor din grupă şi m-a trimis să fac un curs de pregătire pentru a deveni instructor. Nu m-am gândit nici un moment că voi ajunge să predau cuiva, dar am făcut-o, totuşi", povesteşte Mirela. Cea mai mare realizare a ei a fost totuşi un curs alături de fiica lui Billy Blanks, cel care a inventat tae-bo-ul. „Chiar dacă am mers în State în vacanţă, eu i-am spus soţului meu că vreau să ajung în Atlanta la cursurile ţinute de Billy Blanks. Chiar la Ambasadă, când a trebuit să scriu motivele pentru care vreau să ajung acolo, am trecut acest lucru. Din păcate, el nu era, dar am făcut un curs cu fiica lui, cea care apare în toate fimele lui", povesteşte Mirela Riti experienţa din America.

Mirela Riti

CLICK pe poze pentru galerie foto

Instructorul mărturiseşte totuşi că ceea ce predă ea nu este Body Combat pur. „Acest gen de aerobic provine din Noua Zeelandă şi a fost inventat de familia Cohen. Cei doi, soţ şi soţie scot odată la trei luni câte un CD cu un program de zece piese, în ritm intensiv, iar ei recomandă ca acel program să se repete până iese noul CD. Mie mi se pare că e prea multă rutină, aşa că prefer să preiau mişcările lor, dar le fac mai încet până le înţeleg participanţii la oră şi nu trec atât de repede ca soţii Cohen", adaugă antrenoarea. Mirela spune că mai adaugă în timpul unui curs şi câte zece minute de lucru al grupelor de muşchi, abdomen, picioare, mâini.

Pentru că nu a avut la rândul ei instructor de body combat, Mirela Riti a încercat să se autoeduce. „Pentru loviturile de braţ am mers la un camion european de box, de aici din Bistriţa, i-am zis ce fac şi l-am rugat să mă ajute să-mi perfecţionez mişcările. El mi-a explicat unele fineţuri care m-au ajutat însă foarte mult. Pentru loviturile de picior am mers la antrenorul de taekwondo a fiului meu şi el mi-a arătat câteva trucuri pentru a le putea realiza mai uşor", mărturiseşte instructorul.

Un abonament de o lună la Body Combat în Bistriţa costă 100 de lei pentru 12 şedinţe, Mirela susţinând cursuri de trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi vinerea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite