Bistriţa : 22 de bistriţeni au fost internaţi din cauza problemelor diareice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : 22 de bistriţeni au fost internaţi din cauza problemelor diareice
Bistriţa : 22 de bistriţeni au fost internaţi din cauza problemelor diareice

În acest sezon s-au înregistat aproximativ 100 de cazuri de infestare cu boala diareică acută, 22 dintre acestea au necesitat internarea în spital a pacienţilor. Cauzele care au determinat apariţia simptomelor nu au fost identificate, dar specialiştii recomandă ca bistriţenii să fie mai atenţi la ce consumă şi să spele bine fructele şi legumele.

Potrivit unui raport al Compartimentului de Statistică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în perioada 03-09 august, s-au înregistrat în jur de 100 de cazuri de contaminare a bolii diareice la pacienţii bistriţeni. Doar 22 de cazuri au necesitat internare, iar cele mai afectate persoane au fost cele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 64 de ani. Potrivit directorului coordonator adjunct al DSP, Doina Petri, statistica nu este îngrijorătare. „Anul acesta sunt mai puţine cazuri decât anul trecut. Oricum, boala diareică este o afecţiune de sezon”, spune aceasta.

Măsuri de prevenire

Pentru a evita posibilele indispoziţii determinate de tulburările gastrointestinale, bistriţenii trebuie să fie atenţi la ce consumă, în special la fructele sau legumele nespălate. „Trebuie să îşi ia, în primul rând, măsuri de igienă personală foarte riguroase, să se spele cât mai des pe mâini cu apă şi săpun şi să aibă grijă la asocierile alimentare pe care le fac. Fructele pe care le consumă trebuie să fie proaspete şi bine pregătite termic. Este indicat să nu se spele alimente în apă care provine din surse neverificate, ca izvoarele, de exemplu”, mai spune directorul adjunct al DSP .

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite