Bistriţa:Fiscul a organizat fără succes, anul acesta, 143 de licitaţii la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Fiscul a organizat fără succes, anul acesta, 143 de licitaţii la Bistriţa
Bistriţa:Fiscul a organizat fără succes, anul acesta, 143 de licitaţii la Bistriţa

Maşini, autocare, chioşcuri şi aparate de cafea, alături de vopsea de păr şi maşini de călcat pot fi procurate la  licitaţiile Finanţelor Publice Săptămânal Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă 2-3 licitaţii cu bunuri sechestrate de la debitori numai în judeţul Bistriţa-Năsăud. Cu ceva bani şi suficientă răbdare ca să aştepţi coborârea preţului, vânzările de acest gen pot deveni adevărat

La prima strigare preţul cerut de fisc este cel stabilit de evaluator, cât mai aproape de preţul pieţei. „La a doua licitaţie preţul scade cu 25 %, iar la a treia ajunge la 50 % din valoarea stabilită iniţial”, explică directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe, Cristian Parasca, derularea procedurii. Dacă nici a treia oară bunul sechestrat nu este vândut, procedura se reia cu o nouă evaluare şi alte licitaţii. Produsul de calibru mai mic de genul maşinilor de călcat, maşini de cafea sau chiar ojă, chituri de manichiură ori vopsea de păr eşuează într-un magazin din Beclean de tip Consignaţie.”Din păcate nu putem vinde decât acolo, deoarece doar proprietarul acelui magazin s-a prezentat la licitaţia pentru desemnarea firmei prin care se comercializează produsele noastre” explică Mircea Şutea, şeful departamentului de colectare din DGF Bistriţa-Năsăud, cum ajung bunurile sechestrate tocmai într-un magazin obscur din Beclean.
De la începutul anului au fost organizate 143 de licitaţii, de două ori mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Valorificarea merge însă greu:” Luna trecută am reuşit să vindem un tractor şi o remorcă. Alături de altele mai mici, s-au obţinut în total  88 000 de lei”, explică directorul Parasca.

Bursa mărfurilor de la fisc

Terenuri în Bistriţa şi Bârgău,  maşini de cusut de toate tipurile, maşini universale de tâmpărie şi autoturisme, un chioşc metalic de 22,97 metri pătraţi în municipiu, o maşină de cafea industrială, o casă de lemn, un autocar IVECO  şi câteva Dacia Logan sunt încă de vânzare pe site-ul ANAF Bistriţa. Un teren din Bârgău de trei hectare este scos la mezat cu 55350 de lei iar o casă de lemn aparţinând unei asociaţii familiale a fost preţuită la 19000 de lei. Un autotractor IVECO se vinde la 37500 iar un altul marca Scania costă de 4 ori mai mult. O autoutilitară Volswagen, aparţinând unei firme din Teaca este scoasă la licitaţie în 1 septembrie cu 11 000 de lei plus TVA, iar una Mercedes sechestrată de la Sand Sport este estimată la 6500 de lei, vânzarea fiind programată două zile mai târziu.

 Setul de fiţe n-a găsit cumpărător
Printre terenuri şi utilaje la sume încă greu vandabile se mai găsesc şi produse bune pentru magazinele cosmetice. Un chit de unghii tehnice, plus scaun de coafură, aparat de epilat, sterilizator şi Foen, la pachet cu 10 bucăţi de ojă şi supliment vreo câteva zeci de tuburi de vopsea de păr, aşteaptă să intre la a doua licitaţie. Produsele au fost confiscate de la Safir,  un salon de coafură considerat de fiţe, din strada Crinilor. Pentru că produsele nu au avut succes cu 3040 de lei la viitoarea licitaţie vor fi mai ieftine cu 25 de procente.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite