Bistriţa, oraşul în care se circulă din sens în sens

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, numărul sensurilor giratorii ar putea ajunge la 20. Poliţiştii sunt convinşi că circulaţia este mult mai fluidă în oraş, iar numărul accidentelor s-au redus datorită sensurilor giratorii

Oraşul nu scapă nici anul acesta de modificări în trafic. După ce şoferii s-au dat peste cap anul trecut, în urma montării mai multor sensuri giratorii, a transformării unor străzi în sensuri unice şi a realizarării de squar-uri, anul acesta se anunţă alte modificări. Preţurile pentru noile amenajări urmează să fie alocate din bugetul local, cel mai probabil, luna viitoare.

Încă trei sensuri giratorii

În intersecţiile Grigore Bălan-Petre Ispirescu, Grigore Bălan-Ştefan cel Mare, Decebal-Andrei Mureşanu -Crinilor-Ioan Slavici vor fi amenajate anul acesta, ceea ce ar însemna că Bistriţa va avea în jur de 20 de sensuri giratorii. „Vom continua acţiunile pe această linie. Pornind de la o analizele efectuate anul trecut privind cauzele accidentelor, putem spune că sensurile giratorii îşi dovedesc eficienţa", a declarat Ionel Pop, şeful Biroului Circulaţie Rutieră Bistriţa. Acesta adaugă că numărul persoanelor decedate a scăzut cu 30 la sută faţă de acum doi ani, iar răniţii grav în urma accidentelor au scăzut la jumătate faţă de 2008. „Sensurile şi-au dovedit efiicenţa. În oraş se circulă mult mai bine", crede Pop.

Trecerile de pietoni vor fi mai luminate

Cele mai periculoase treceri de pietoni din oraş - de pe Calea Moldovei, Bulevardele Independenţei şi Republicii, dar şi strada 1 Decembrie -  vor fi mai vizibile. „S-a discutat despre amplasarea unui sistem de iluminare cu 66 de lămpi de culoarea galben intermitent pentru a fi mai uşor de remarcat de către şoferi, mai ales de cei care tranzitează oraşul. „Printre principalele cauze ale accidentelor în oraş se număr şi neacordarea priorităţii pe trecerea de pietoni", explică Ionel Pop.În plus, intersecţiile pe Drumul Cetăţii - Subcetate, pe Calea Moldovei (în dreptul magazinului Unicarm) şi pe strada Andrei Mureşanu (în dreptul blocului Lamă) se vor monta semafoare. Bistriţenii nu se arată prea încântaţi de ideea unor noi sensuri giratorii. „Mai nou se circulă până la primul sens. Mergi  cinci metri şi iar intri în sens. E adevărat că nu mai stai la semafoare, dar te învârţi în sensuri până te saturi", crede Ovidiu Sima, un bistriţean de 38 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite