Bistriţa : A zis că vrea se însoare şi a furat 1500 de lei din geanta ofiţerului stării civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Individul, care a dat cel puţin 11 spargeri prin instituţii publice şi firme private din Bistriţa, a fost prins luni de poliţişti. El a recunoscut mai multe furtişaguri decât cele reclamate poliţiştilor. Pentru cel mai consistent furt bărbatul a susţinut că vrea să se însoare şi a plecat de la serviciul de stare civilă cu 1500 de lei pe care i-a sustrans din geanta unei funcţionare de aici.

Radu Lacătâş un bărbat de 27 de ani din Sângeorz –Băi a fost arestat luni de poliţişti după ce a comis 11 furturi din birourile mai multor firme şi instituţii publice din Bistriţa şi Beclean. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa Năsăud, Claudia Creţa, bărbatul a furat din luna august şi până când a fost prins aproape 5000 de lei. „Prejudiciul total  a fost de 4.950 lei, fiind recuperat în proporţie de 10%“ a adăugat purtătorul de cuvânt.

Seria de furturi comise de Radu Lacătâş a început în 17 august, când acesta a intrat în secretariatul unei societăţi comerciale de pe strada Liviu Rebreanu, de unde a sustras 700 de lei din geanta secretarei. La doar câteva zile, în 25 august, bărbatul a atacat din nou. De această dată s-a dus la Direcţia Economică a Primăriei Bistriţa, de unde a furat 300 de lei dintr-un birou situat la etajul I al clădirii. După ce a operat la etajul I al clădirii hoţul a coborât la parter unde a mai păgubit pe cineva. Aici un alt funcţionar ,Dumitru Bodiu, a rămas fără telefonul mobil în valoare tot de 300 de lei. Ultima instituţie în care hoţul a pătruns a fost Direcţia de Sănătate Publică. Aici, în 27 octombrie Lacătâş  a intrat în  secretariat, de unde a furat 180 de lei. Secretara, Cornelia Cristurean, susţine că a ieşit doar trei minute din birou şi a rămas fără bani. Femeia nu va depune însă plângere împotriva hoţului.

A furat 1500 de lei pretinzând că vrea să se însoare

Radu Lacătâş a pretins că vrea să se însoare pentru a pătrunde în biroul Seviciului de Stare Civilă şi Compartimentului Autoritate Tutelară din incinta  Primăriei Bistriţa de unde a furat 1500 de lei, cea mai mare sumă pe care a sustras-o în cele trei luni în care a acţionat la Bistriţa. „ M-am dus acolo la Primărie şi am zis că vreau să mă însor, aşa am intrat în birou şi am găsit portofelul cu 1500 lei într-o geantă de pe acolo“ povesteşte hoţul.

Alte detalii citiţi în Adevărul de Seară de astăzi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite