Bistriţa, împânzită de echipaje de poliţie din cinci judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timp de trei zile, cei 100 de poliţişti vor fi prezenţi pe străzile din oraş
Timp de trei zile, cei 100 de poliţişti vor fi prezenţi pe străzile din oraş

 Până vineri, 100 de poliţişti din mai multe judeţe ale ţării împart amenzi pietonilor şi şoferilor bistriţeni. Ieri, oamenii legii au dat, în mai puţin de 24 de ore, 382 de sancţini în valoare de aproape 45.000 de lei, iar în această dimineaţă, şoferii vitezomani au fost traşi pe dreapta.

O sută de poliţişti din Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Mureş şi Suceava sunt cu ochii pe bistriţeni, de două zile. În campania „Municipiul în siguranţă", poliţiştii fac controale de rutină şi dau amenzi pietonilor care traversează aiurea, şoferilor care nu acordă prioritate, dar şi celor care conduc sub influenţa alcoolului şi au grijă să-i descurajeze şi pe infractorii stradali.

S-au înjumătăţit apelurile la 112

 În prima zi de acţiune a poliţistilor, numărul apelurilor la 112 privind infracţiunile stradale sau accidentele cu victime a scăzut cu 40 la sută. „Ca urmare a cţiunilor de ieri, s-a înregistrat o scădere a apelurilor către 112 pentru sesizări legate de accidente rutiere sau infracţiuni stradale. Împreună cu jandarmii, poliţiştii au dat 382 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 349 la regimul rutier. Au fost controlate 985 de autovehicule şi ridicate 25 de certificate de înmatriculare şi  alte 9 permise auto au fost reţinute în vederea suspendării", spune Mariana Petroşanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

image

 De cinci ori mai mulţi poliţişti pe străzi

Dacă, într-o zi normală, sunt în jur de 20 de poliţişti în acţiune în oraş, care dau cel mult 80 de amenzi în medie, până vineri, pe străzile din oraş vor acţiona 100 de poliţişti. „Echipajele sunt din judeţ, din Cluj, Maramureş, Suceava şi Mureş şi verifică disciplina în trafic, dar au acţiuni şi de prevenire a criminalităţii stradale", explică Viorel Murariu, inspector la Serviciul Rutier Bistriţa-Năsăud.

Echipajele de poliţie au dat amenzi şi în această dimineaţă, însă şoferii traşi pe dreapta nu s-au supărat. „M-au oprit pentru viteză. Aveam 70 de kilometri la oră", a spus Raul Petrişor, un clujean de 35 de ani, amendat cu 60 de lei. Nici şoferii de microbuze, care transportau marfă, nu au scăpat de vigilenţa poliţiştilor. „Ştiam de această campanie şi e bine că poliţia are astfel de acţiuni. La mine nu au avut ce găsi, am acte pentru toată marfa", a spus Dorel Mureşan, un bistriţean care conducea o maşină plină cu produse alimentare.

Poliţiştii le verifică documentele şoferilor. Foto arhivă.

S-au dublat infracţiunile stradale

 Potrivit unui bilanţ al IPJ, luna trecută, infracţiunile stradale au crescut cu aproape 54 la sută faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Majoritatea acestor fapte se comit în mediul urban, 68%,  şi, în jur de 65 la sută dintre acestea, au loc pe timpul nopţii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite