Bistriţa aşteaptă finanţare europeană pentru amenajarea zonelor de agrement

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul este deocamdată singura zonă de agrement din zona Codrişor
Ştrandul este deocamdată singura zonă de agrement din zona Codrişor

Pădurile Schullerwald şi Codrişor au intrat în cursa pentru amenajare.Cele două locaţii îşi vor schimba aspectul, prin construirea unor platforme pentru picnic, piste de biciclete şi chiar a unui hotel Belvedere

Pădurile Schullerwald şi Codrişor (sau Schieferberg) ar putea să-şi schimbe radical aspectul în următorii doi trei ani. Cele două locaţii, foarte îndrăgite de bistriţeni când vine vorba de ieşiri în aer liber, au intrat în cursa pentru reamenajare.

Consilierii locali au votat ieri Planul Urbanistic Zonal pentru modernizarea pădurii Codrişor. Aici se vor amenaja nişte mici „trasee turistice", cu iluminare pe timp de noapte, puncte de informare şi băncuţe pentru popasuri. Planul mai are în vedere şi un traseu competiţional de coborâre cu bicicleta, două panouri de escaladă, pârtii pentru sanie, platforme pentru picnic şi zone de joacă. Piesa de rezistenţă a planului este un Hotel Belvedere, de unde oamenii să poată admira priveliştea oraşului.

După aprobarea planului urbanistic, municipalitatea urmează să întocmească un studiu de fezabilitate, pentru stabilirea valorii investiţiei. După întocmirea documentaţiei, autorităţile locale vor încerca să atragă fonduri europene pentru finanaţarea proiectului.

Un proiect similar îşi aşteaptă finanţarea anul acesta. Proiectul de reamenajare a Pădurii Schullervard a fost deja depus, în noiembrie anul trecut, la Agenţia de Dezvoltare Nord Vest, pentru a obţine finanţare europeană. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro. Suprafaţa pe care se va interveni la Schullervard este de 30 de hectare. Aceeaşi arie este vizată şi în cazul pădurii Codrişor.

Astfel de proiecte sunt importante pentru Bistriţa, având în vedere că integrarea europeană presupune atingerea unor parametri în domenii ca dezvoltatea turismului şi valorificarea spaţiilor verzi. „Trebuie dezvoltate zonele acestea de agrement, într-un cadru natural. Atât Schieferberg cât şi Schullervald sunt nişte locuri pe care bistriţenii le iubesc. Este important ca aceste intwervenţii asupra lor să fie naturale, să ofere nişte facilităţi pentru atragerea oamenilor, fără a intervenii brutal în peisaj", explică Liliana Coceşiu, şef serviciu la Direcţia de Integrare Europeană.

Schieferberg şi Schullerwald sunt zone de agrement cu tradiţie în Bistriţa. Încă din perioada interbelică, acestea sunt consemnate ca fiind locuri în care bistriţenii făceau picnicuri, drumeţii pe jos sau cu bicicletele. Oamenii se strângeau „la chermeză" în zile importante, ca maialul, 10 mai sau 1 mai.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite