Bistriţa : Se dau bani europeni pentru şcolile din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Se dau bani europeni pentru şcolile din oraş
Bistriţa : Se dau bani europeni pentru şcolile din oraş

Primăria Bistriţa a primit finanţare pentru toate cele şase proiecte de reabilitare a mai multor şcoli din oraş, depuse în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. În maximum două luni sunt programate toate vizitele de lucru, iar termenul pentru atribuirea lucrărilor de execuţie nu depăşeşte perioada de şase luni pentru niciunul dintre cele şase proiecte aprobate.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Bistriţa, toate proiectele depuse de municipalitate pentru finanaţare prin POR, Axa Prioritară 3, au fost aprobate şi se află acum în perioada de precontractare. Cele şase proiecte depuse vizează lucrări de consolidare şi modernizare la mai multe licee din oraş, printre care Liceul Infoel, Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, Grupul Şcolar Forestier, Şcoala Generală din Viişoara, dar şi Liceul cu Program Sportiv.

Primele lucrări atribuite, în două luni

În acelaşi comunicat al primăriei se menţionează că primele obiective de investiţie care vor scăpa de calcavul birocratic vor fi şcoala din Viişoara şi clădirea veche a Colegiului Andrei Mureşanu. Pentru cele două proiecte termenul de finalizare al procedurilor de atribuire al lucrărilor este stabilit pentru maxim două luni de la semnarea finanţării.
Lucrările efective la atelierele şcolare ale liceelor Forestier şi Sportiv, dar şi reabilitarea clădirii pentru clasele I-IV de la Andrei Mureşanu vor trebui să mai aştepte. Pentru aceste obiective, perioada maximă de atribuire, după semnarea finanţării, este estimată la şase luni de zile.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite