Bistriţa :Groapa de gunoi cuprinsă de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vechiul depozit se aprinde frecvent din cazua acumulărilor de gaze
Vechiul depozit se aprinde frecvent din cazua acumulărilor de gaze

Incediul s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 02.00.  Pompierii au păzit toată ziua mormanele de gunoie care au rămas fumegânde

Fostul depozit de gunoi al oraşului, închis de la mijlocul lunii iulie, a luat foc, în această dimineaţă. Pompierii au intervenit cu trei maşini, pentru stingerea incediului, a cărui cauză nu a fost stabilită încă. Incediul nu a fost unul de proporţii, din acest motiv, reprezentanţii de la Garda de Mediu spun că Primăria Bistriţa nu va fi sancţionată.

Cauza incediului, incertă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Vasile Trifan, incediul a fost ţinut sub observaţie. „Încă avem două autospeciale şi 11 oameni acolo. Groapa s-a aprins în jurul orei 02.00.Cauzele nu sunt cunoscute, deocamdată”, a precizat Trifan în jurul orei 9.00. La ora 10.00, la depozitul de gunoi, mai erau doar cinci pompieri şi o autospecială. În acelaşi timp, un muncitor degaja pământ peste deşeurile fumegânde.
Primarul Ovidiu Creţu a anunţat, printr-un comunicat de presă, că situaţia este stabilă, la groapa de gunoi de pe Zăvoaie, şi că incendiul nu a fost unul de proporţii. „După estimările făcute, focul nu este unul de profunzime şi el va fi complet stins în următoarele ore. Cea mai probabilă cauza a declanşării acestui incendiu pare a fi activitatea celor care încearcă să recupereze, şi eventual, să valorifice ulterior diverse obiecte de la groapa de gunoi a oraşului“, a specificat primarul.

Primăria scapă de amendă

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud, Ioan Borş, spune că Primăria Bistriţa nu va fi sancţionată contravenţional pentru incediul de la groapa. „Incediul s-a produs la rampa de gunoi închisă, iar, la momentul de faţă, situaţia este sub control. Am fost acolo şi azi-noapte şi în această dimineaţă, iar incediul era stins.  Nu ştiu care au fost cauzele dar e posibil să se fi aruncat vreo tigară nestinsă sau cei care mai stau pe acolo să fi făcut foc să se încălzească.Nu vom amenda Primăria Bistriţa. Faţă de incendiul de anul trecut acesta a fost unul de mici proporţii şi deja este stins”, a declarat Borş.

Nu la fel de nocoasă a fost primăria anul trecut, când, din cauza unui incediu  de trei săptămâni, izbucnit tot la această groapă de gunoi la finele lunii octombrie, a fost amendată cu 50.000 lei. Amenda a fost contestată ulterior, astfel că, la momentul de faţă, cele două instituţii aşteaptă decizia instanţei.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite