Bistriţa: Vampiriţe în luna de miere şi bătrâni de 80 de ani au venit la Dracula de Halloween

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 8000 de kilometri, două zile în avion, patru zile în autocar, mai multe hoteluri, ghizi, dar mai ales multă distracţie. Aşa poate fi descris în câteva cuvinte DraculaTour to Transilvania. 50 de americani de toate vârstele, au petrecut anul acesta sfârşitul lunii octombrie în Transilvania. Punctul culminant al excursiei a fost petrecerea de Halloween de la Castelul lui Dracula din pasul Tihuţa.

Deşi mulţi dintre ei spun că au venit în acest turneu pentru a lua contact direct cu tărâmul mitic descris de Bram Stoker în celebrul roman Dracula, fiecare şi-a adus cele mai înfricoşătoare costume şi au petrecut până în zori. În ciuda costurilor foarte mari ale excursiei, fiecare dintre participanţi a susţinut sus şi tare că a meritat toţi banii. „A fost destul de scump, am plătit 25.000 de dolari, dar să petreci Halloweenul în Castelul lui Dracul merită fiecare penny", spune Lillian Tsositensen din Riverton Utah.

Lună de miere printre vampiri

Pentru tânăra familie Byrne din Cincinnati Ohio această excursie are o semnificaţie aparte, a fost luna lor de miere. Shae şi Richard Byrne s-au căsătorit recent şi au primit cadou de nuntă din partea prietenilor pachetul DraculaTour. „Era cea mai logică decizie pentru luna de miere. Unde altundeva, decât în Transilvania, putea merge o zeiţă vampir, numele meu coincide cu cel al unei zeiţe mitice, cred că de aici am şi această pasiune pentru vampiri? Nunta noastră a fost una specială, ceremonia religioasă am făcut-o într-un cimitir gotic, am avut un dragon de geaţă uriaş, iar invitaţii au fost îmbrăcaţi în stil gotic. Rochia mea de mireasă a fost una clasică, albă, în timpul ceremoniei religioase, iar apoi am avut o rochie neagră. Întreaga petrecere a avut ca temă centrală piesa Thriller a lui Michael Jackson, pentru că suntem foarte mari fani", povesteşte proaspăta soţie. Cât despre excursia din România, deşi nu l-au găsit pe Dracula, cei doi soţi s-au arătat extrem de încântaţi. „Tot ce am văzut până acum ne-a plăcut enorm, istoria României este minunată, suntem încântaţi de această excursie, iar acest Halloween este cel mai tare pe care l-am petrecut vreodată", povesteşte şi Richard Byrne.

image

La 80 de ani îl caută pe Dracula

Dacă tinerii din Ohio, turul Transilvaniei a fost luna de miere, pentru familia lui James Christensen este poate ultima excursie împreună. Trei generaţii din această familie, bunica, mama şi fiul au venit în Transilvania pentru a petrece împreună această perioadă a anului. „A fost ideea mamei mele. Are 80 de ani şi m-am trezit că m-a sunat într-o zi şi mi-a spus să-l conving pe James să mergem în Transilvania. Nu am putut spune nu, are o vârstă înaintată şi s-ar putea ca sănătatea să nu-i permită să mai meargă în alte excursii de acest fel", povesteşte Dr. Sparky din Washington DC, care la 60 de ani şi-a luat fiul, mama şi prietena cea mai bună şi au venit în România. „Eu şi mama mea am călătorit de-a lungul Amazonului, am fost în India să îngrijim elefanţi, mama e medic veterinar, am fost în Tailanda şi în alte ţări exotice, dar spiritul românilor ne-a impresionat foarte mult. Tot ce am văzut până acum este minunat", spune James de 33 de ani din Texas Arizona. Din păcate, drumul cu autocarul a obosit-o prea tare pe bătrână pentru a coborî la petrecerea de Halloween.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite