Un englez accidentat pe pârtia de la Piatra Fântânele a refuzat să se opereze la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii şi un echipaj SMURD au intervenit ieri după-amiază, în jurul orei 16.00, pentru a acorda ajutor unui bărbat grav accidentat pe pârtia de la Piatra Fântânele. Accidentatul se numeşte James Eduard, de 33 de ani, din Manchester, Marea Britanie.

El a fost transportat imediat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean din Bistriţa unde medicii au descoperit că are osul gambei fracturat. „Englezul de 33 de ani are o fractură de gambă dreaptă bilocată în treimea inferioară, adică are osul gambei rupt. Acesta necesită operaţie, însă din câte am înţeles englezul ar refuza intervenţia chirurgicală", susţine purtătorul de cuvânt al spitalului bistriţean, Gabriela Remeş.

Aceasta consideră că, având în vedere starea de sănătate a turistului britanic, ar fi indicată o operaţie. Gabriela Remeş mai afirmă că intervenţia chirurgicală nu va fi efectuată decât după sosirea translatorului care să-l informeze pe turist legat de intenţia medicilor. „La ora 12.00 a venit un translator din grupul de prieteni al englezului şi, după ce a vorbit cu turistul, ne-a spus că acesta a cerut pe proprie răspundere externarea din spitalul din Bistriţa.  Bărbatul a spus că intenţionează să se interneze la un spital din Bucureşti. Dacă rămânea în oraş, trebuia să avem consimţământul acestuia pentru a-l opera", adaugă purtătorul de cuvânt.

James Eduard a venit în România pentru a-i învăţa pe angajaţii unui club din Bucureşti să prepare băuturi alcoolice specifice britanicilor. Acesta şi-a petrecut sărbătorile la Colibiţa, alături de un grup de 30 de prieteni.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite