Bistriţa: Un copil de 9 ani s-a jucat cu toporul şi şi-a tăiat două degete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 9 ani din localitatea Rodna a ajuns ieri la spital după ce s-a jucat cu toporul şi, din greşeală, şi-a  tăiat două degete de la mâna dreaptă. Dus de urgenţă cu SMURD-ul la spitalul din Năsăud, băieţelului i-a putut fi salvat doar degetul mijlociu.

Nefericita întâmplare s-a petrecut ieri, în jurul orei 15.00, în localitatea Rodna. Daniel Kobicsk de 9 ani se juca cu un prieten pe care a vrut să-l impresioneze. Băieţelul a luat toporul şi demonstraţia nu a mers cum şi-ar fi dorit, iar Daniel şi-a tăiat, din greşeală, două degete de la mâna dreaptă. Bunicul a fost cel care l-a găsit. El a sunat imediat la SMURD, iar un echipaj din Sângeorz-Băi l-a transportat pe băieţel la spitalul din Năsăud, unde medicii l-au băgat direct în operaţie.

Citeşte şi Tată înjunghiat de propriul fiu

Bunicul a refuzat internarea

Chirurgul Cătălin Marian a fost cel care i-a pus la loc degetul mijlociu, secţionat parţial. Nu a putut face nimic pentru degetul mare. „Degetul mare era tăiat în întregime, iar cel mijlociu, doar secţionat. Şi dacă trimiteam degetul mare în gheaţă la secţia de chirurgie plastică din Turda nu cred că se mai putea face ceva", spune doctorul Marian.

Acesta a vrut să-l interneze pe copil în spitalul din Năsăud, însă bunicul a refuzat. Potrivit asistentei de gardă de la Spitalul din Năsăud, Daniel este acasă, la Rodna. Aceeaşi asistentă afirmă că acest gen de intervenţii medicale s-au mai efectuat la Năsăud.

Copilul merge mâine la şcoală

Tatăl copilului, Florin Anton Kobicsk, un muncitor în vârstă de 33 de ani, spune că fiul său este bine şi că mâine va merge la şcoală. „A fost un accident. Copilul se juca şi, din greşeală, şi-a tăiat degetele. Acum e sănătos, iar marţi se va întoarce la spitalul din Năsăud ca să-i fie schimbate pansamentele. Mâine poate merge la şcoală", zice tatăl lui Daniel. Acesta povesteşte că bunicul a fost primul care l-a văzut pe copil şi a sunat la 112. A venit SMURD-ul şi l-a dus la Năsăud.

Tot tatăl mai spune că băiatul său s-a speriat şi nu a vrut să mai stea în spital. „Bunicul nu a refuzat internarea. Copilul era speriat şi a vrut acasă", adaugă Florin Anton Kobicsk.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite