Bistriţa: „Ultimul războinic al aerului“ rulează la Cinema Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ultimul războinic al aerului“ surprinde prin efectele speciale 3D
„Ultimul războinic al aerului“ surprinde prin efectele speciale 3D

Inspirat din serialul animat cu acelaşi nume, filmul „Ultimul războinic al aerului" a avut un success neaşteptat în SUA, unde s-a clasat pe locul al doilea în box office, un loc mai jos de „Saga Amurg: Eclipsa".

Pelicula „Ultimul războinic al aerului" surprinde atât prin efectele speciale 3D, cât şi prin scenele impresionante de arte marţiale. După seriile „Lord of the Rings" şi, mai ales, „Avatar", producătorii americani de film vor să dea lovitura cu„Ultimul războinic al aerului" („The Last Airbender"). Cineaştii bistriţeni vor fi fascinaţi de efectele speciale, vizuale şi de sunet, de tehnicile de artele marţiale şi cascadoriile din film. În plus, actorii principali din „Ultimul războinic al aerului" au centuri negre la Taekwondo (o tehnică aparte de arte marţiale).

Regizorul filmului este M. Night Shyamalan, un maestru al filmelor de suspans, nominalizat de două ori la Oscar pentru „Al şaselea simţ". Cu o poveste captivantă şi plină de efecte speciale, producţia se anunţă una dintre peliculele de succes ale anului.

Povestea filmului

Inspirată de o animaţie cu acelaşi titlu, filmul prezintă lumea ca fiind împărţită în patru popoare. Fiecare dintre ele stăpâneşte câte un regat - al Apei, al Pământului, al Focului şi al Aerului. Pacea care domnea de mii de ani este tulburată de po­porul Focului, care stârneşte războiul împotriva restului lumii, iar singurul în stare să-i facă faţă e un băieţel de 12 ani, supravieţuitor al unei generaţii aparte.

Băieţelul, pe nume Aang, este singurul care poate aduce pacea în lume. El e încarnarea umană a Spiritului Lumii şi doar el poate controla toate cele patru elemente (apă, aer, foc, pământ). Aang este descoperit de o războinică a apei în timp ce se antrena cu fratele ei. Cei doi fraţi îşi dau seama că Aang are abilităţi de războinic al aerului, ba chiar mai mult. Precum Avatarul din profeţie, cel care poate să controleze toate cele patru elemente, Aang poate deveni singura armă ce îi poate apăra de măcelul la care îi supune poporul Focului, restabilind astfel ordinea pe planetă.

Dacă micuţul Aang este capabil să-şi stăpânească forţa de a controla cele patru elemente şi să devină eroul de care cele trei naţiuni au nevoie înainte de a fi prea târziu, puteţi afla dacă mergeţi la Cinema Dacia.

Personaje ca-n „Stăpânul inelelor"

Iubitorii filmului au ocazia să intre într-un univers fantastic. Felul în care vorbesc personajele este unul

Formal, în stil vechi, acelaşi stil care se regăseşte în filme precum „Războiul stelelor" şi „Stăpânul inelelor". Actorii se completează foarte bine cu personajele pe care le interpretează.  Filmul începe cu o scenă în care mai mulţi artişti marţiali fac lecţii de karate şi se luptă pentru a-şi atinge performanţele.

Filmul rulează de la orele 17.30 şi 20.00, iar un bilet costă 6 lei, iar unul la preţ redus, 4 lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite