Bistriţa: Amatorii sunt invitaţi să facă turul ciclist al judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de mişcare în aer liber sunt aşteptaţi mâine să participe la turul ciclist al judeţului. Bistriţenii vor pedala pe ruta Bistriţa - Dumitra - Năsăud - Salva - Beclean - Bistriţa, lungimea traseului fiind de aproximativ 110 km.

Bicicliştii amatori din Bistriţa-Năsăud vor pleca mâine dimineaţă de la ora 9.00 din faţa statuii poetului George Coşbuc din parcul municipal al oraşului. Participanţii trebuie să fie pregătiţi pentru parcurgea celor 110 de kilometri pe ruta Bistriţa - Dumitra - Năsăud - Salva - Beclean - Bistriţa. Aceştia trebuie să-şi adapteze bicicletele traseelor rutiere, să se asigure că sunt în regulă din punct de vedere tehnic, că sunt echipate cu sisteme de semnalizare, iluminare şi avertizare. Bicicliştii trebuie să aibă asupra lor şi o cască de protecţie şi o vestă reflectorizantă, pe care să le poarte.

În plus nu trebuie să uite de un rucsac în care să-şi pună o trusă minimă pentru eventuale reparaţii, o cameră de bicicletă de rezervă, un bidon cu apă potabilă, o gustare şi bani pentru o masă caldă.

Cei 110 de kilometri vor fi parcurşi cu o viteză medie de 20-25 de km pe oră, cu pauze de 15 minute pe traseu şi una de masă, de o oră, în oraşul Beclean. Organizatorul activităţii, jurnalistul Marius Chiuzan, îi aşteaptă pe pasionaţii de veloturism să participe în număr mare.

Persoanele interesate trebuie să-şi confirme prezenţa la telefon 0788.409.690 sau pe adresa de e-mail chiuzan@yahoo.com.

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite