Bistriţa: Tranşă neaşteptată de bilete de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană de Pensii a primit 33 de bilete de tratament, dar nu are vârstnici pe care să-i trimită în staţiuni. Pensionarii erau surprinşi de veste deoarece ştiau că Ministerul Muncii a anunţat clar că nu va da bilete. De aceea, niciunul nu şi-a depus cereri pentru lunile iulie şi august.

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a primit, ieri după-amiază şi în această dimineaţă, 33 de bilete de tratament pentru vârstnici. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ioan Turc, spune că este vorba de bilete în staţiunile Ministerului Muncii 1 Mai, Geoagiu Băi, Buziaş, Bizuşa şi Covasna. „Lunar primim bilete în două categorii de staţiuni, cele care sunt proprietatea Ministerului Muncii şi cele care nu aparţin acestuia. Ministerul nu a încheiat contracte pentru lunile iulie şi august cu staţiunile care nu sunt proprietatea lui, de aceea ştiam cu toţii că nu vor mai veni bilete de tratament. Au venit în schimb biletele pentru staţiunile ministerului", explică Ioan Turc.

El mai spune că 1 Mai, Geoagiu Băi, Buziaş şi Bizuşa, care tratează afecţiuni cardiovasculare şi reumatismale, sunt căutate de vârstnici. „Avem informaţii că din septembrie vom avea bilete şi în staţiunile private fiindcă Ministerul va încheia contracte cu acestea", adaugă purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii.

Grabă în distribuirea biletelor

Biletele sosite au ca dată de intrare zilele de 9 şi 10 iulie, adică vineri şi sâmbătă. Ca să distribuie în timp util, responsabilii instituţiei s-au apucat de astăzi să sune pensionarii care şi-au depus cereri lunile trecute. „Punem mâna pe telefoane şi îi sunăm pe vârstnici. Nu putem să nu dăm aceste bilete", afirmă Corina Neagoş, consilierul CJP care răspunde de ghişeul cu bilete de tratament. Şi purtătorul de cuvânt al instituţiei este încrezător. „Sperăm să găsim vârstnici doritori căci, dacă nu-i vom identifica, va trebui să trimitem biletele înapoi şi ar fi păcat", mai explică Turc. Pentru un bilet, vârstnicul trebuie să scoată din buzunar 50% din valoarea pensiei sale.

Oamenii, luaţi prin surprindere

Ileana Flămând, o vânzătoare de 49 de ani din Bistriţa, a trecut în această dimineaţă la Casa Judeţeană de Pensii ca să vadă dacă poate obţine un bilet pentru mama ei, o pensionară de 68 de ani din Sângeorz-Băi. „Am aflat azi, de dimineaţă, că au venit bilete şi am zis să vin să văd dacă e adevărat. Ştiam că nu se mai dau bilete pentru luna aceasta şi nici pentru următoarea. Am întrebat-o pe doamna de la ghişeul unde se depun cereri şi mi-a confirmat vestea. Am venit să întreb dacă sunt bilete pentru Băile Felix. Mama mea şi-a depus acum două luni o cerere în acest sens. Ea vrea să meargă la băi ca să-şi trateze reumatismul. I-am spus unde sunt bilete şi o să meargă în luna august la una dintre staţiunile care tratează bolile reumatismale", explică femeia.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite