Bistriţa: Topul oficial al celor mai bune şcoli din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiile naţionale "Liviu Rebreanu" Bistriţa, "George Coşbuc" Năsăud şi "Andrei Mureşanu" Bistriţa se află pe primele locuri ale unui clasament al celor mai bune şcoli din Bistriţa-Năsăud. Criteriile de realizare ale topului sunt media de admitere la liceu (50%), media de la BAC (30%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (20%).

Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa se află, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc într-un top oficial întocmit de compania naţională de software educaţional Intuitext şi publicat pe site-ul http://www.admitereliceu.ro. Preşedintele companiei Intuitext, Măriuca Talpeş, scrie pe pagina web a instituţiei că a considerat necesară întocmirea unui astfel de top ţinând cont că rata de promovabilitate la BAC 2010 a fost una foarte mică faţă de anii trecuţi.

Primele clasate

Cele trei şcoli au fost desemnate, doi ani la rând, în 2009 şi 2010, cele mai bune din judeţ. Pe prima poziţie se află Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" Bistriţa, pe doi - Colegiul Naţional "George Coşbuc" Năsăud, respectiv pe trei - Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Bistriţa. Directorul celei mai bune şcoli din judeţ, profesorul Constantin Rus, spune că nu ştia de acest top. "Clasamentul este o altă recunoaştere a rezultatelor foarte bune obţinute de elevii colegiului. 110 din cei 180 şcolari care şi-au dat bacalaureatul în vară au avut medii peste 9. Elevii au fost admişi la universităţi de prestigiu din ţară. În plus, şi în acest an avem tineri foarte buni care îşi vor continua studiile în centre universitare de renume din Italia, Germania şi Scoţia", afirmă directorul colegiului "Liviu Rebreanu", Constantin Rus.

image

Această recunoaştere a performanţelor şcolii vine în cel de-al 100-lea an de învăţământ, după ce anul trecut s-a clasat în primele zece şcoli din ţară, în topul "Zece pentru România", făcut de Realitatea TV.

Potrivit aceluiaşi clasament, în primele 10 unităţi din BN se află Şcoala de Arte şi Meserii din Măgura Ilvei (locul 6) şi Grupul Şcolar "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului (locul 7).

Casetă: Codaşele topului

Ultimele unităţi de învăţământ din Bistriţa-Năsăud sunt şcolile de arte şi meserii din comunele Spermezeu (locul 33) şi Târlişua (locul 34).

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite