Bistriţa: Taximetriştii au interzis la maieuri şi şlapi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul uneia dintre firmele de taxi din oraş le interzice şoferilor să vină în maiou şi şlapi la serviciu. Regulamentul apobat de Primărie pentru activitatea de taximetrie îi obligă pe şoferi să aibă o ţinută decentă şi să îşi cureţe periodic maşinile.

Valer Bâgiu, patronul firmei Total Taxi, spune că şi-a avertizat angajaţii să respecte regulamentul. „Nu au voie în maieu sau şlapi la serviciu. Suntem o firmă serioasă şi ne respectăm clienţii. De asemenea, vreau să evit cazurile în care angajaţii nu au maşinile curate. Cei care vor fi prinşi că nu respectă aceste reguli, vor fi suspendaţi din activitate. Nu mai primesc comenzi prin dispecerat timp de două, trei zile. Mi se pare normal ca, pe durata verii, aceste reguli să fie mult mai strict respectate", este de părere Bîgiu.

Mulţi taximetrişti, însă, ignoră regulile şi spun că temperaturile de afară îi determină să adopte ţinute mai lejere. „E necesar un asemenea cod, dar, pe căldurile acestea, ce să facem? La noi la firmă suntem sancţionaţi dacă nu avem maşina curată. Nu ne mai dau comenzi prin dispecerat vreo 12 ore", spune Costică Năstase, un taximetrist de 48 de ani. Şi Tudor Şiorean, un taximetrist de 22 de ani, crede că regulile sunt bune, dar că ar trebui adaptate. „Nu ne sancţionează, dar ne cheamă la el şi ne arată obrazul dacă nu avem maşinile curate. În privinţa ţinutei, nu avem reguli, dar încercăm să o păstrăm cât mai decent posibil. E destul de greu, pe căldura asta să porţi pantaloni lungi", spune bistriţeanul, venit azi la serviciu într-o ţinută estivală.

Patronii cu ochii pe angajaţi

În schimb, reprezentanţii primăriei au păreri împărţite legate de cum sunt respectate aceste prevederi. „Personal, am văzut şi maşini curate şi unele murdare. Cred că, odată urcat în maşină, taximetristul este la dispoziţia mea. Pe mine mă deranjează dacă nu e îmbrăcat corespunzător sau dacă vorbeşte la telefon, pentru că nu mă simt în siguranţă", spune viceprimarul George Avram. Acesta adaugă că regulamentul emis de primărie prevede reguli de conduită, însă foarte generale. La serviciul de control în transporturi, taximetriştii figurează curaţi ca lacrima. „N-am constatat nereguli în ultima perioadă. Îi verificăm săptămânal. Din punctul meu de vedere, aceste norme sunt respectate de către taximetrişti", crede Vasile Ţîtan, şeful departamentului transporturi al primăriei.

Clienţii au opinii diferite

În timp ce unii clienţi care apelează la maşinile de taxi sunt mulţumiţi de starea maşinilor, alţii spun că, de multe ori, maşinile nu au odorizante sau au mânerele murdare. „Mi s-a întâmplat să urc într-un taxi şi să găsesc miros îmbâcsit de ţigări sau mânere murdare. Ar trebui să fie mai curate aceste maşini", crede Alina Scridon, o tănără de 25 de ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite