Bistriţa: Suspect de viol trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Saicu a fost trimis în judecată
Cornel Saicu a fost trimis în judecată

Cornel Saicu, bărbatul de 56 de ani din comuna Ilva Mare, reţinut în vară de poliţişti sub acuzaţia că şi-ar fi violat, timp de 5 ani, fiicele vitrege, a fost trimis în judecată. Primul termen de înfăţişare a fost stabilit pentru data de 20 octombrie. Bărbatul privat de libertate se află în Penitenciarul din Gherla şi riscă o pedeapsă între 10 şi 25 de ani

Dosarul lui Cornel Saicu, bărbatul din comuna Ilva Mică, reţinut de poliţiştii bistriţeni că şi-ar fi abuzat sexual cele trei fiice vitrege, a ajuns în mâinile judecătorilor. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca, spune că, potrivit rechizitoriului întocmit, Cornel Saicu este acuzat de viol în formă calificată şi continuă în perioada 2004-2009. „Am primit rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. L-am înregistrat în data de 17 septembrie, iar suspectul are prima sa înfăţişare în ziua de 20 octombrie. Cornel Saicu este, în acest moment, închis în Penitenciarul din Gherla, judeţul Cluj. El este acuzat că şi-ar fi violat fiicele vitrege", afirmă Dana Ceuca.

Pentru faptele sale, instanţa i-ar putea da bărbatului o pedeapsă între 10 şi 25 de ani de închisoare.

Acuzat că şi-a violat fiicele vitrege

Cornel Saicu a fost în arestul poliţiei două luni, după ce una dintre fiice lui vitrege a făcut plângere penală pentru viol, împotriva lui. Cornel Saicu a mai fost închis, anterior, 13 ani, pentru incest, fiind acuzat că şi-a violat propria fiică. Rodica Bora, una dintre fiicele vitrege, îndrumată de soţul ei, Lucian, şi-a denunţat tatăl acum două luni şi l-a acuzat că, vreme de cinci ani, le-a violat pe ea şi pe o soră a ei, Viorica, şi le-a lăsat însărcinate.

Mărturia fetei i-a şocat pe poliţişti, dar nu şi pe mama acesteia, care a recunoscut franc că ştia totul, dar că nu a putut pomeni nimic despre asta de frica bărbatului ei. „Am ştiut tot, dar nu am putut să fac nimic, am fost ameninţată cu moartea. Mă bătea, mă albăstrea. Nu puteam să le iau şi să plec că nu aveam unde şi era foarte violent", spune Maria Saicu. Aceasta adaugă că nu ştia de antecedentele bărbatului ei.

Soţul curajos

Soţul Rodicăi, Lucian, le-a povestit poliţiştilor toate necazurile prin care a trecut soţia lui şi sora acesteia. „Eu am cunoscut-o pe Rodica la o mănăstire, unde mai venea să lucreze şi să nu stea acasă. Noi ne-am căsătorit în mai şi n-am ştiut nimic despre coşmarul ei decât după două luni. Stătea într-o noapte lângă mine şi plângea. Mi-a povestit că, la câteva zile după ce a împlinit 14 ani, între Crăciun şi Anul Nou, i-a cerut învoire tatălui ei să meargă la un bal şi el a zis că merge numai dacă face sex cu el. Şi apoi a ameninţat-o că o omoară dacă spune ceva", povesteşte Lucian.

Bărbatul din satul Arşiţa, comuna Ilva Mare şi-a recunoscut vina. „Da, mi-am violat fiicele, dar ele au fost de vină fiindcă m-au provocat", a fost declaraţia lui Cornel Saicu, în momentul arestării.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite