Bistriţa: Stratul de zăpadă atinge 15 cm în Pasul Tihuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Pasul Tihuţa, care face legătura din Transilvania şi Moldova, se circulă în condiţii de iarnă. Şeful Regionalei Bistriţa-Năsăud de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, spune că stratul de zăpadă  este de 15 cm la Tihuţa şi că va creşte dacă nu se opreşte ninsoarea.

De noaptea trecută ninge într-una în Pasul Tihuţa, unde startul de zăpadă este de 15 cm. Şeful Regionalei Bistriţa-Năsăud de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita, afirmă că s-a intervenit  cu 14 utilaje şi s-au aruncat peste 100 de tone de sare şi nisip pe carosabil.  „Se circulă în condiţii de iarnă în Pasul Tihuţa. Meteorologii spun că va ninge până în noaptea asta la ora 2.00 şi că mercurul termometrelor va scădea la - 9 grade Celsius", susţine Slavita.

Acesta mai zice că rezerva de sare a drumarilor bistriţeni este pe terminate. „Mai avem circa 200 de tone de sare rămase. Noi am făcut, la începutul iernii, o rezervă de aproape 3000 de tone. Sper să ne ajungă până joi când se deschide salina din Dej", adaugă Alexandru Slavita.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite