Bistriţa: Sportivi din Polonia la crosul „Gabriela Szabo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 800 de sportivi profesionişti şi amatori din ţară sunt aşteptaţi la ediţia a şasea a crosului al cărui start se va da mâine, de la ora 10.30, din curtea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa. Iniţiatoarea manifestării, atleta Gabriela Szabo, spune că e foarte importantă promovarea sportului pentru toate vârstele.

Sute de atleţi din toată ţara participă mâine la ediţia a şasea a open-ului de atletism „Gabriela Szabo". Organizatorii, marea sportivă Gabriela Szabo, Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud şi Primăria Bistriţa, se aşteaptă la peste 800 de sportivi, adică la un număr record de participanţi. Concursul va începe de la ora 10.30, iar startul se va da din curtea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" din Bistriţa.

Număr record de participanţi la crosul „Gabriela Szabo“. Vezi cine a câştigat (GALERIE FOTO)

Pentru desfăşurarea concursului, traficul auto va fi restricţionat sâmbătă, între orele 8.00 şi 12.00, pe bulevardul Republicii, între intersecţia cu strada Gării şi cea cu strada Crinilor. Cei mai buni vor fi premiaţi la ora 12.45.

Crosul, o promisiune făcută Bistriţei

Iniţiatoarea open-ului, Gabriela Szabo, spune că sportul joacă un rol important în viaţa tuturor, indiferent de vârstă. „Acest cros reprezintă o promisiune pe care mi-am făcut-o mie şi locuitorilor Bistriţei în urmă cu şase ani şi mă bucur foarte mult că tradiţia continuă şi în acest an. Este foarte important să promovăm sportul pentru toate vârstele, să le arătăm părinţilor şi copiilor că este esenţial să facă mişcare în fiecare zi, chiar dacă nu sunt sportivi de performanţă", crede Gabriela Szabo, care va da startul crosului.

Competiţia din acest an se va desfăşura pe 12 categorii de vârstă, de la copii la seniori şi veterani. La finalul crosului se vor acorda următoarele premii în bani, diplome, plachete, cupe şi tricouri. La categoria seniori, ocupantul locului I va primi 2000 de lei, iar la categoria copii şi juniori - 1000 de lei.

Pentru ediţia acestui open de atletism s-au alocat circa 34.000 de lei, bani daţi de „Rombat" Bistriţa, Consiliul Judeţean şi Primăria Bistriţa.

În acest an s-au trimis invitaţii la cros şi în oraşele înfrăţite cu Bistriţa. „Din oraşul polonez Zielona Gora au sosit deja opt sportivi care vor să participe la cros. Anul trecut am avut un japonez şi trei chinezi care au ajuns în ziua concursului", afirmă inspectorul şcolar de sport, Leonida Ilieşiu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite