Bistriţa: „Şoimii Carpaţilor” vor zbura spre Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceremonialul militar prilejuit de plecarea bistriţenilor în teatrul de război din Afganistan a avut loc astăzi în prezenţa secretarului de stat din MapN, Vasile Ozunu. La eveniment au fost prezente familiile celor care vor pleca dar şi oficiali ai administraţiei locale.

Misiunea celor 610 militari care vor fi dizlocaţi în provincia Zabul este de-a menţine libertatea de mişcare pe autostrada A1 din Afganistan, interzicerea libertăţii de mişcare a forţelor insurgente, reducerea infiltrărilor insurgenţilor pe rutele de acces, descoperirea şi distrugerea depozitelor de armament, muniţii şi materiale explozive ale insurgenţilor, dar şi participarea la acţiuni civice şi de sprijin umanitar. Între cei 610 militari se găsesc şi 13 femei.
Dislocarea militarilor bistriţeni în Afganistan va avea loc în următoarele trei săptămâni, primii militari urmând să plece pe data de 10 iulie.
Misiunea ISAF se va desfăşura în perioada iulie 2010 - ianuarie 2011. Reamintim că Batalionul 812 Infanterie din Bistriţa, nu este la prima sa misiune în teatre de război externe, acesta mai participând la misiuni în Angola, Balcani, Irak şi Afganistan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite