Bistriţa: Site făcut cu bani europeni pentru şomerii din şase judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a lansat, la Bistriţa, un site pentru şomerii din 6 judeţe din ţară, făcut cu bani europeni. Aceştia vor fi şcoliţi gratuit să-şi găsească un job sau să-şi înfiinţeze o mică afacere. Proiectul, care va dura 3 ani, este finanţat cu 10,5 milioane de lei, nerambursabili. Şomerii care au cont pe facebook, twitter şi linkedin vor putea vorbi cu profesorii lor şi online.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud (CCI BN) a lansat un site, www.regionsforjobs.ro, care să-i ajute pe şomerii din şase judeţe să-şi găsească un loc de muncă. Proiectul, numit „Regions for jobs", a fost finanţat de Uniunea Europeană cu 10, 5 milioane de lei. Se va desfăşura pe parcursul a trei ani şi are tot atâţia parteneri: CCI Braşov, CCI Prahova şi o firmă cunoscută în Grecia pentru experinţa în domeniul formării profesionale, Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A..

Managerul proiectului coordonat de la Bistriţa, Monica Mureşan, totodată şi secretarul general al CCI BN spune că iniţiativa proiectului îi aparţine. „Numărul şomerilor a crescut foarte mult în ultima perioadă. Când am văzut că există posibilitatea să accesăm fonduri pentru ei, ne-am apucat de scris proiectul", susţine Monica Mureşan. Anul acesta se vor organiza cursuri pentru şomerii din Braşov, Prahova şi Bistriţa-Năsăud, iar în 2012 şi 2013, pentru judeţele Maramureş, Mureş şi Giurgiu.

Nu face „concurenţă" AJOFM-ului

Prin acest proiect, care va fi pus în practică până în 2013 inclusiv, se pot înscrie 1400 de şomeri. „În proiect avem angajat şi un psiholog. Acesta va vorbi cu fiecare şomer, îi va testa abilităţile şi, în funcţie de rezultat, îi va indica ce tip de curs i se potriveşte", explică secretarul general al CCI BN. Cursurile sunt de iniţiere în afaceri, antreprenoriat, limbi străine şi operare PC.

Managerul adaugă că Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă nu reuşeşte să acopere toată gama de servicii. "Nu le facem concurenţă, ci colaborăm cu ei. Relaţia noastră este una complementară", explică Monica Mureşan.

Pot intra de pe facebook

La Bistriţa s-au înscris deja 120 de şomeri de toate vârstele, la sediul Camerei de Comerţ din oraş. Cursurile vor începe de luna viitoare şi vor avea loc săptămânal, în trei zile, după un program stabilit de comun acord dintre şomeri şi lectori. Pentru informare şi comunicare pot fi folosite reţelele de socializare precum facebook, twitter şi linkedin. „De site-ul lansat, www.regionsforjobs.ro, se va lipi o platformă online, care va fi gata în câteva zile. Acolo, pe acea platformă ei vor putea intra de pe conturile lor de facebook, twitter şi linkedin. Vor putea descărca materialele pentru curs, dar vor putea vorbi şi online cu profesorii lor. Vor putea cere sfaturi", afirmă Elena Bărbos, ofiţer de presă în cadrul CCI BN.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite