Bistriţa: Simona Bianca Pop este eleva premiantă la folk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Bianca Pop
Simona Bianca Pop

Simona este o tânără în clasa a XI-a care a reuşit să ocupe cel mai sus loc al podiumului la Festivalul de Folk pentru tineret „Dragoste la Dej", care a avut loc la începutul acestei luni.

Are 17 ani, cântă la chitară într-o trupă bistriţeană de fete şi de nici o lună a câştigat premiul I la un festival de folk pentru tineri. Simona povesteşte că a mai participat la concursuri şi festivaluri de folk, însă nu a reuşit să urce pe podium. Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât nu se aştepta să se numere printre premianţi. Simona povesteşte că a aflat de festival de la cantautorul bistriţean Florin Săsărman. „Mi-a trimis un mail prin care mă anunţa de acest festival atât pe mine, cât şi pe colega mea din trupă, Cecilia Papoi. Mi-am zis să-mi încerc norocul", explică fata.

Experienţa locului I

Ea este elevă în clasa a XI-a, profil istorie ştiinţe sociale la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu" din Bistriţa. Simona povesteşte că vestea locului I a venit ca un şoc, că nu ştia ce să facă, cum să reacţioneze. „Mă blocasem. Inima a început să-mi bată foarte tare, vocea şi mâinile îmi tremurau, iar lacrimi de bucurie mi-au apărut pe obraz", spune fata. După ce şi-a luat premiul, primul lucru pe care l-a făcut a fost să-şi sune profesorul care a pregătit-o, Claudiu Copaciu. Un moment, acesta a rămas fără cuvinte, după care a felicitat-o pentru reuşită şi i-a spus ca, pe viitor, să aibă mai multă încredere în forţele proprii.

Performanţa de la Dej a fost o surpriză plăcută care i-a demonstrat că niciodată nu trebuie să-şi piardă speranţa şi că trebuie să aibă încredere că o dată şi o dată va reuşi.

Muzica, un refugiu

Pentru Simona, muzica va fi mereu un refugiu indiferent de profesia pe care şi-o va alege pe viitor. De trei ani cântă la chitară - atunci a avut loc şi primul contact cu muzica folk, iar de un an este chitaristă într-o trupă bistriţeană de fete, „No Remorse".„Muzica ne eliberează şi, totodată, ne umple de cele mai frumoase sentimente. Indiferent de ce stare am, când iau chitara în mână, când ascult o piesă preferată sau când fredonez, pur şi simplu, un refren, ceva se schimbă", explică tânăra.

Ea crede că folkul e un gen muzical foarte frumos, însă care trebuie să evolueze, să vină cu ceva nou, să capete influenţe din alte sfere ale muzicii.

Cu „No Remorse" a avut deja numeroase concerte şi la Bistriţa şi la Cluj-Napoca. Fetele au cântat inclusiv la centenarul Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu" din oraş. „Muzica dă culoare şi ne face mai umani, mai sensibili. Ne face să vedem lucrurile dintr-o altă perspectivă, una mai subtilă. Prin muzică putem înţelege cântecul păsărelelor, foşnetul frunzelor sau sunetul scos de o pietricică aruncată în apă. Fără muzică am trăi în vid", crede Simona.

ÎNTREBARE şi RĂSPUNS

Dacă ai putea, ce ai schimba la mediul în care trăieşti?

Aş înlocui eventual... conducerea ţării pentru că, din păcate, nu văd nicio schimbare în bine. Cred că ţara are mult potenţial, dar fără oameni care să ştie cum să-l pună în valoare. Sunt prea legată de ţară, de locul în care am crescut şi de prieteni ca să fac o facultate de litere sau de profil uman în străinătate.

PROFIL

Născută: 18 noiembrie 1993, Bistriţa

Studii: este în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" Bistriţa

Familie: are o soră mai mare de 25 de ani, Raluca

Ce-i place:

Adoră să cânte şi, mai mult de atât, adoră să citească în grădina bunicilor sau în mijlocul naturii. Îi place să se joace cu căţelul ei, iubeşte marea şi muntele. Sportul e esenţial în viaţa ei, de aceea merge des cu bicicleta împreună cu prietena ei cea mai bună.

Ce nu-i place:

Simonei nu-i place că uneori e leneşă. Fata detestă oamenii plini de sine, cu orgoliul până la cer, care nu ştiu să comunice decât prin minciună. Simona mai spune că nu înţelege egoismul unora.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite