Bistriţa: Show cu atelaje şi cai la Herghelia Beclean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de hipism sunt aşteptaţi la Cupa Romsilva la atelaje de doi cai şi ponei. Cea mai spectaculoasă probă este maratonul de 17 kilometri, o cursă mixtă de trap, galop şi obstacole, programată sâmbătă

Timp de trei zile, de vineri până duminică amatorii de hipism sunt aşteptaţi la Herghelia Beclean pentru a urmări a treia ediţie a Cupei Romsilva, o întrecere rezervată atelajelor cu doi cai. În competiţia, care este înscrisă în calendarul  Federaţiei Ecvestre Române, sunt programate în acest an şi curse de  atelaje trase de ponei. Potrivit organizatorilor, Regia Romsilva Bistriţa la curse s-au înscris concurenţi din Oradea, Covasna, Odorheiul Secuiesc, Braşov, alături de echipaje ale Hergheliei Beclean

Spectatorii sunt aşteptaţi la maraton

Cea mai spectaculoasă cursă este maratonul, programat pentru sâmbătă. Anika Orban, instructor la Herghelia Beclean spune că este proba pe care amatorii de hipism nu trebuie să o piardă: „caii trebuie să parcurgă în total cam 17 kilometri şi sunt incluse aici mai multe probe: pas, trap şi obstacole, iar timpul total este punctat", explică instructorul. Practic 5500 de  metri se parcurg în  alură liberă cu viteză de  15 km/oră pentru cai şi 14 km/oră pentru ponei, urmează alţi  1 000 de metri cu viteza de 6 km/oră pentru cai şi alţi  7000 metri în alură  alură liberă cu viteza de 14 km/oră pentru cai", detaliază pentru cunoscători instructorul. Amatorii de spectacol sunt aşteptaţi atât vineri după amiaza, cât şi sâmbătă şi duminică, de la ora 10,00, iar premierea este programată duminică de la ora 13,00. Odată cu festivitatea de premiere spectatorii vor avea ocazia să admire şi o inedită paradă de atelaje. Intrarea la competiţie costă pentru spectatori 1 leu, iar în incinta Hergheliei vor exista standuri cu mici şi răcoritoare.

Partide de călărie

Herghelia Beclean adăposteşte 274 de cai de rasă. Dintre aceştia 113 sunt lipiţani, iar restul sunt din rasa semi-greu românesc.

Ca să poată supravieţui, cei din conducerea Hergheliei Beclean pun accentul pe agrement. Herghelia a organizat  excursii montane pentru iubitorii de cai care au posibilitatea să călărească o zi întreagă pe o rază de 10 kilometri. Doritorii pot  plăti 150 de lei de persoană şi au la dispoziţie  un instructor de la herghelie, care să îi ghideze. Pentru o oră de călărie vizitatorii Hergheliei trebuie să achite 30 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite