Bistriţa: Scriitori de renume din ţară participă la Tabăra „Realism Magic“ de la Valea Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scriitori la ediţia de anul trecut a taberei de la Valea Vinului
Scriitori la ediţia de anul trecut a taberei de la Valea Vinului

Scriitori din toată ţara, reuniţi la Valea Vinului, în cadrul ediţiei 2010 a taberei culturale „Realism Magic", vor să atragă un semnal de alarmă asupra stării de degradare avansată a imobilului care găzduieşte Casa Scriitorilor de la Valea Vinului, (comuna Rodna), imobil unde au poposit George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga şi mulţi alţii.

Ediţia a V-a a Taberei culturale „Realism Magic" de la Valea Vinului, comuna Rodna, a debutat ieri şi reuneşte scriitori de renume din ţară. Scriitoarea Florica Dura, preşedintele ASIC Bistriţa, organizatoarea taberei, spune că scopul ediţiei din acest an a taberei este determinarea autorităţilor culturale, implicate în gestionarea Casei Scriitorilor de la Valea Vinului, respectiv executivul Uniunii Scriitorilor din România, să ia o decizie pentru stoparea degradării obiectivului cunoscut încă de pe vremea cînd Mihail Sadoveanu se afla la cârma Societăţii Scriitorilor Români (astăzi USR). În acelaşi imobil au poposit, de-a lungul timpului,  pentru a se odihni şi pentru a crea nume reprezentative pentru literatura română: George Coşbuc, Liviu Rebreanu, Lucian Blaga, Lucian Valea, Mihai Ursachi, Cezar Ivănescu, Emil Iordache şi alţii.

„Imobilul a ajuns aproape o ruină, din cauza lipsei de interes a conducerii USR. Am propus Uniunii un program de administrare care poate salva Casa Scriitorilor. Încă aşteptăm un răspuns", susţine preşedintele ASIC. Tabăra din anul acesta se desfăşoară la o pensiune din Valea Vinului şi de la Colibiţa şi se încheie duminică, 10 octombrie.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite