Bistriţa: Şcolile din judeţ nu au „After School“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elevi din judeţ
elevi din judeţ

Nicio unitate de învăţământ din Bistriţa-Năsăd nu a pus în practică programul „After School" din cauza lipsei de solicitări.

Inspectorul şcolar general adjunct Mircea Romocea afirmă că programul „After School" nu a prins deloc în judeţ. „Nu am avut solicitări în acest sens, dar, dacă vor fi cereri, nu văd de ce nu s-ar înfiinţa astfel de centre After School", susţine inspectorul Romocea. Directorii unităţilor de învăţământ din Bistriţa spun că ideea unui astfel de program guvernamental îi încântă, doar că nu dispun de spaţiul necesar. „La Liceul de Muzică Tudor Jarda din Bistriţa, unde programul începe la ora 8.00 şi se termină la 20.00, un centru After School ar fi mai mult decât binevenit. Copii termină orele pe la 13.00 sau 14.00 şi revin după-amiaza la lecţiile de instrument", afirmă directorul şcolii, profesorul Claudiu Şular.

Acesta mai spune că liceul, singura şcoală de muzică din judeţ, îşi desfăşoară activitatea într-o clădire retrocedată şi nu are spaţiu pentru înfiinţarea unui centru After School. „Dacă s-ar rezolva problema spaţiului, nu văd de ce nu am avea un astfel de centru", adaugă Şular.

„After school" este un program guvernamental pus în practică în multe dintre judeţele ţării, iar cele mai multe astfel de centre propun trei tipuri de programe: normal, lung si special - în funcţie de timpul pe care copilul îl va petrece acolo.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite