Bistriţa: S-au investit peste 6,5 milioane de lei la LPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai aparatura din sala de forţă a Liceului cu Program Sportiv (LPS) a costat 100.000 de lei. Ultimul proiect de modernizare a şcolii prevede reabilitarea corpului C cu 2,4 milioane de lei. Banii provin dintr-un proiect al Primăriei Bistriţa care a obţinut fonduri europene nerambursabile.

Fostele ateliere din corpul C al Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Bistriţa vor fi modernizate încă din prima lună de şcoală. Directorului unităţii de învăţământ, profesorul Augustin Pop, spune că în acel imobil se află o sală festivă, o sală de forţă cu aparate de ultimă oră, o sală de tenis de masă, o sală de dans şi vestiare. «Zilele acestea trebuie să se organizeze licitaţia, iar spre finalul acestei luni vor începe şi lucrările», afirmă directorul Pop. Reabilitarea clădirii se face cu bani europeni nerambursabili, primiţi printr-un proiect al Primăriei Bistriţa.

Se vor efectua lucrări de consolidare şi modernizare a clădirii prin recompartimentarea sălilor de sport şi vestiarelor, se va schimba şarpanta. Pereţii de la grupurile sociale vor fi placaţi cu faianţă, iar în băi se vor amenaja cabine pentru duş. Exteriorul corpului C va fi izolat termic şi va fi finisat, iar pe acoperişul imobilului vor fi montate panouri solare.

Lucrările trebuiau să înceapă demult

Directorul LPS se bucură că lucrările de reabilitare încep luna aceasta, cu toate că trebuiau demarate mai demult. «Modernizarea trebuia să înceapă acum câteva săptămâni bune», precizează directorul singurului liceu de acest profil din Bistriţa-Năsăud. 

image

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, spune că proiectul de modernizare al LPS se numeşte «Consolidarea şi modernizarea ateliere şcoală Liceul cu Program Sportiv» şi a fost depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-vest în 20 martie 2009. Ulterior a fost aprobat prin hotărârile de Consiliu Local nr. 31 din 26 februarie 2009 şi nr. 174 din 30 septembrie 2009. «Valoarea totală a proiectului este de 2.343.666,61 de lei. Dintre aceştia, 1.893.349,41 lei sunt nerambursabili. Luna estimată pentru începerea lucrărilor era iulie 2010, iar cea estimată pentru finalizarea lor, februarie 2011», explică Mihai Ruşti.

Peste 6,5 milioane de lei la LPS

Exceptând corpul C, Liceul cu Program Sportiv are săli moderne şi dotare cu aparatură specifică performantă. «În ultimii doi ani s-a investit mult în şcoală pentru ca sălile pe care le avem să fie aşa cum trebuie pentru ca sportivii să facă performanţă la atletism, gimnastică, gimnastică ritmică, handbal, fotbal, volei şi tenis de masă. Banii au venit tot de la Primăria Bistriţa. S-a schimbat tot, de la geamuri şi parchet până la instalarea de centrale termice şi modernizarea grupurilor sanitare şi ale vestiarelor. Spre exemplu, doar aparatura din sala de forţă ne-a costat un 100.000 de lei», mai aminteşte directorul LPS.

Corpul principal al LPS (A), unde se desfăşoară cursurile şi se află direcţiunea, respectiv secretariatul, a fost modernizată acum doi ani cu 550.000 de euro. Toate investiţiile efectuate în ultimii doi ani la acest liceu depăşesc 6,5 milioane de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite