Bistriţa: „S-a împrumutat“ din banii Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana Monda, o angajată a Primăriei Livezile, comună din apropierea Bistriţei, este acuzată că a furat 4.500 de lei din banii instituţiei pentru a-şi împrumuta un prieten. Furtul a fost înregistrat pe camerele video, iar femeia susţine că toţi angajaţii Primăriei obişnuiesc să se mai „împrumute" cu câte un million-două până la salariu

Adriana Monda, o angajată în vârstă de 33 de ani a Primăriei din comuna Livezile, la doar câţiva kilometri de Bistriţa, s-a „împrumutat" cu  4.500 de lei din caseria instituţiei. Ea spune că nu a furat, ci „a luat sub formă de împrumut". Femeia lucrează de 3 ani ca referent la Serviciul de Evidenţa Populaţiei al Primăriei Livezile şi avea un salariu de 670 de lei. „Nu eram singura care obişnuia să ia bani din caseria primăriei. Şi casierii când merg în vreo delegaţie luau câte un milion, două pe care îi puneau înapoi la câteva zile. Nu ştiu dacă primarul ştie de acest obicei, oricum toţi angajaţii instituţiei îl practică", susţine Adriana Monda.

Femeia mai spune că a fost o perioadă şi casieră, calitate în care i-au trecut prin mână o grămadă de bani, de care nu s-a atins şi pe care i-a justificat mereu în acte. „De ani buni am împreună cu soţul o societate de prelucrarea lemnului care merge bine. Nu am nevoie să fur bani. Cei 4.500 i-am luat ca împrumut şi intenţionam să-i dau unui prieten, iar a doua zi, adică joi, 22 iulie, îi puneam înapoi fără să ştie nimeni", adaugă Adriana Monda.

Faţă de dăţile trecute când s-a mai „împrumutat" cu ştirea casierului, săptămâna trecută femeia nu i-a mai spus acestuia deoarece credea că nu o să-i dea o sumă atât de mare. „L-am întrebat miercuri dimineaţa, 21 iulie, pe casier, Viorel Roş, dacă pune bani la bancă în acea zi şi a spus nu. Atunci am luat banii urmând să-i pun la loc a doua zi de dimineaţă", precizează Adriana Monda. Însă casierul a numărat miercuri după-amiaza banii şi a văzut că lipsesc o parte din ei. S-a uitat pe camerele video, unde a văzut-o pe Adriana Monda. Apoi, l-a informat pe primar care i-a cerut femeii să aducă banii înapoi. Cei 4.500 de lei au fost recuperaţi în totalitate.

„Primarul face multe învârteli cu banii şi suntem siguri că în instanţă o să iasă multe lucruri la suprafaţă", sunt de părere soţii Adriana şi Grigore Monda.

Primarul a depus plângere la poliţie

Primarul comunei Livezile, Olimpiu Neamţ, neagă tot ce spune femeia. Neamţ mai afirmă că nu ştie ca vreunul dintre angajaţii lui să se „împrumute" din bani publici. „E o invenţie ce spune ea. Zice toate lucrurile astea ca să-şi acopere mizeria ei. Pe camera video se vede clar cum îşi aranjează banii în geantă. Nu pot acoperi aşa ceva. E inadmisibil! Auzi, să te împrumuţi de la Primărie! Doamne! Nu credeam că e un om aşa de prefăcut", susţine primarul. A două zi după incident, adică joi, 22 iulie, acesta i-a desfăcut Adrianei Monda contractul de muncă.

Poliţia a încheiat ancheta

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Mariana Petroşanu, spune că primarul din Livezile, Olimpiu Neamţ, a depus o plângere împotriva angajatei lui vinerea trecută, 23 iulie, deşi fapta se întâmplase miercuri, 21 iulie. „Potrivit plângerii, furtul a fost realizat de o angajată a Primăriei Livezile care a sustras din casa de bani 4.500 de lei. Banii au fost recuperaţi în totalitate în aceeaşi zi, iar făptaşa este cercetată în libertate sub acuzaţia de săvârşirea infracţiunii de furt. Femeia ar putea primi o pedeapsă între 3 şi 12 ani. La furt nu există retragerea acuzaţiei, deşi banii au fost recuperaţi", afirmă Mariana Petroşanu.

Poliţia a finalizat dosarul în acest caz şi îl va trimite la Parchetul pe lângă Judecătoria Bistriţa pentru începerea urmăririi penale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite