Bistriţa: RECOMANDĂRI DE WEEKEND - „Toamna bistriţeană“ şi o expoziţie de ciobăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest sfârşit de săptămână este plin de evenimente la care bistriţenii pot participa. Fostul obor din Viişoara găzduieşte o nouă ediţie a „Toamnei bistriţene", iar tot acolo oamenii pot asculta concerte în cadrul Festivalului Internaţional al Fanfarelor „Mihail Warga".

Cei mai frumoşi ciobăneşti

Sâmbătă, de la ora 10.00, fostul obor de la Viişoara găzduieşte, cadrul manifestării „Toamna Bistriţeană", o prezentare de câini ciobăneşti carpatini. Iubitorii de animale pot admira mâine cele mai frumoase exemplare ale membrilor Clubului Naţional de Crescători de Câini de Rasă Ciobănesc Carpatin Român Manifestarea este organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înfiinţarea acestui club.

Librăria Aletheia, după modelul Cărtureştilor

Pentru cei care vor să se delecteze cu o lectură plăcută, alături de o cafea bună sau un ceai aromat, locul ideal este librăria Aletheia din Bistriţa. Cunoscută şi sub numele de „Casa Cărţii Nicolae Steinhardt", librăria este un spaţiu vast şi primitor, extrem de agreabil pentru o lectură bună, într-o ambianţă relaxantă.

„Cinstirea" eroilor

Duminică după-amiaza, satul Şopteriu din comuna Urmeniş îşi comemorează eroii căzuţi în primul război mondial. După ceremonialul militar-religios de la ora 12.00 va avea loc un moment artistic susţinut de formaţiile de dansuri populare "Cununa de pe Câmpie" din Urmeniş, Crăieştii (judeţul Mureş), Silivaşu de Câmpie, Frata (judeţul Cluj), dar şi ansamblurile "Plaiurile Bârgăului" din Prund şi "Dor Românesc" din Bistriţa. Monumentul din centrul satului Şopteriu a fost dezvelit în 1964 în memoria eroilor români din Primul Război Mondial.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite