Bistriţa: Promovabilitatea la BAC-ul de toamnă este de doar 23,5%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape un sfert dintre candidaţii înscrişi la cea de-a doua sesiune de BAC din acest an au obţinut medii peste 6 şi au trecut examenul. Inspectorul şcolar general adjunct Mircea Romocea spune că procentul de promovabilitate este de 23,5% şi e cel mai mic procent înregistrat vreodată în Bistriţa-Năsăud la bacalaureat.

„Promovabilitatea în judeţ la sesiunea din toamnă la bacalaureat este foarte mică. S-au prezentat 1085 de elevi, dintre care doar 255 au promovat. Acesta înseamnă o promovabilitate de 23,5%", explică inspectorul Romocea. Profesorul crede că o justificare a procentului mic de promovare s-ar datora dificultăţii subiectelor primite la scris de candidaţi şi faptului că majoritatea persoanelor prezente la examen au făcut liceul la seral şi la grupuri şcolare din judeţ. „Profesorii mi-au spus că subiectele la scris din această sesiune au avut un grad de dificultate mai mare decât în vară", adaugă Romocea.

Brăila: BAC 2010/S-au afișat rezultatele examenelor din sesiunea de toamnă/Află de aici notele!

În Bistriţa-Năsăud s-au înscris la BAC-ul de toamnă 1123 de candidaţi. Dintre aceştia s-au prezentat 1085, iar 255 au avut medii peste 6 şi au promovat. Probele orale şi scrise ale examenului s-au susţinut la două şcoli din Bistriţa, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu" şi Liceul cu Program Sportiv. Tot acolo s-au afişat astăzi rezultatele, iar între 16.00 şi 20.00 se pot depune contestaţii.

Potrivit calendarului de bacalaureat, rezultatele finale se dau joi, 9 septembrie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite