Bistriţa: Primesc 300 de euro pentru cele mai „tari”gadget-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de gimnaziu din ţară se pot înscrie la concursul naţional de gadget-uri „Idei creţe" organizat de Camera de Comerţ şi Industrie BN împreună cu Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean. Prin această competiţie, instituţia îi provoacă pe şcolari să-şi pună în practică originalitatea şi creativitatea.

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a lansat de curând concursul de gadget-uri "Idei creţe". Acesta se desfăşoară pe două secţiuni: schiţe şi produse finite. Creaţiile şcolarilor trebuie să fie originale, să nu fi fost expuse în spaţii publice, dar şi să nu fi fost înscrise în alte concursuri. Elevii au la dispoziţie o lună şi jumătate până la finalizarea creaţiilor lor, 20 noiembrie fiind ultima zi de înscriere.

Un soft asemănător cu facebook

Unul dintre elevii din Bistriţa care se înscriu la concurs este Alice Rînja. Ea are 15 ani, e în clasa a VIII-a la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare" din oraş. Fata şi-a făcut planuri pentru realizarea unui soft pentru telefonul mobil prin care să fie în permanentă legătură cu prietenii. „Cuvântul gadget mă duce cu gândul la ceva nou, la ceva care e tot timpul în mişcare. Mă gândeam să fac un soft pentru telefonul mobil prin care să ţin legături cu prietenii, ceva în genul reţelei de socializare facebook", spune Alice.

O altă idee pe care fata intenţionează să o pună în practică este cea legată de construirea unui alcooltest care să fie legat de motorul maşinii şi care să-l împiedice pe şoferul ce a consumat băuturi alcoolice să pornească maşina. „Văd la mine la bloc cum conduc unii şoferi. Trec ca vântul pe lângă tine şi nu te lasă să treci strada pe zebră. Unii mai şi conduc beţi", adaugă fata.

O idee plătită în euro

Elena Bărbos de la Camera de Comerţ afirmă că elevii cu cele mai reuşite şi mai "creţe" idei vor fi premiaţi în euro. "Vom acorda un premiu de 100 de euro pentru cea mai originală schiţă creată, alţi 100 de euro pentru cel mai reuşit gadget, dar şi două menţiuni, una de 50 de euro la secţiunea schiţe, iar cealaltă, tot de 50 de euro, la secţiunea produs final sau gadget a concursului", precizează Elena Bărbos.

Elevii de gimnaziu din ţară pot consulta regulamentul concursului şi se pot înscrie şi online la adresa http://www.cciabn.ro/europedirect/activitati.php.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite