Bistriţa: Prima bursă de joburi într-o şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii liceelor cu profil tehnic din judeţ şi-au căutat azi un loc de muncă, la o bursă de joburi organizată în premieră într-o şcoală. Conducerea Inspectoratului Şcolar vede cu ochi buni această iniţiativă şi doreşte ca ea să se repete. Unii absolvenţi spun că, dacă nu îşi vor găsi un job în ţară, o să plece în Spania sau Italia.

O şcoală din Bistriţa, Grupul Şcolar de Servicii, a organizat azi o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenţii liceelor de profil tehnic. Este prima bursă de acest gen organizată de o unitate de învăţământ din judeţ. Agenţii economici invitaţi oferă locuri de muncă în domenii precum industria alimentară, textile, turism, prelucrarea lemnului. „Este prima acţiune de acest gen din judeţ, ceea ce e de apreciat. Cred că ar trebui să se repete", susţine inspectorul şcolar general adjunct Mircea Romocea.

Bursa, bună şi pentru imagine

Ideea organizării unei astfel de burse a avut-o conducerea Grupului Şcolar de Servicii din Bistriţa. „Am vrut ca absolvenţii să ia contact cu piaţa muncii, să vadă ce înseamnă un interviu cu angajatorul şi, de ce nu, să-şi găsească şi un loc de muncă la scurt timp după ce termină şcoala", spune directoarea Grupului, Codruţa Drăgan. În plus, bursa este şi o modalitate de a face reclamă şcolii, adaugă profesoara. La bursă au confirmat participat firme mari din Bistriţa precum Comelf, RAAL, Rombat, Hotel Coroana de Aur etc.

„Dacă nu găsesc nimic aici, plec în Spania sau Italia"

Absolvenţii din promoţia 2011, specializarea comerţ, a Grupului Şcolar de Servicii sunt conştienţi că salariile în comeţ nu sunt mari şi ar aceepta joburi plătite şi cu 800-900 de lei. „Sper să găsesc un post de vânzătoare sau şef de magazin. Ca vânzătoare nu aş câştiga mai mult de 900 de lei", zice Alexandra Pop, o absolventă de 20 de ani.

image

Ea mai spune că dacă nu îşi va găsi un job în următoarea perioadă o să plece în Spania sau Italia, unde are părinţii şi viitorii socri. „Cu studiile mele, cred că acolo mi-aş ceva mai bine plătit ca aici", adaugă Alexandra Pop.

99 de absolvenţi angajaţi în 2011

În evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă BN figurează 480 de absolvenţi şomeri. De la începutul anului şi până acum 99 de absolvenţi şi-au găsit un job.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite