Bistriţa: Prefectul se războieşte cu consilierii locali din Teaca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii din Teaca nu vor să renunţe la spitalul din centrul de comună, deşi instituţia a fost desfiinţată cu 1 aprilie 2011, iar prefectul judeţului le-a oferit o soluţie: înfiinţarea unui centru de permanenţă cu un medic 24 din 24 de ore.

Consilierii locali din Teaca s-au întâlnit ieri, în obişnuita şedinţă lunară, şi au votat cu toţii o hotărâre prin care se opun cu tărie închiderii unităţii spitaliceşti din localitatea lor. „Luna aceasta vom asigura finanţarea spitalului cu fonduri din bugetul local, în luna mai vedem. Noi nu putem desfiinţa ceea ce au construit elveţienii", spune viceprimarul comunei Teaca, totodată şi consilier local, Vasile Petruş.

De cealaltă parte, prefectul Cristian Florian crede că la Teaca este o falsă problemă şi nu înţelege de ce oamenii se opun transformării spitalului în cămin pentru bătrâni. „Oricum, acolo erau cazate câte 2-3 persoane vârstnice pe cele 12 paturi. Le-am propus înfiinţarea unui centru de permanenţă cu 30 de paturi, cu medic care să fie acolo 24 din 24 de ore, ceea ce ei nu au avut până acum. Urgenţele erau trimise la Bistriţa", susţine prefectul. Acesta mai zice că nu se lasă până la Teaca nu se va înfiinţa în locul spitalului centru de permanenţă şi punct local pentru ambulanţă.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite