Bistriţa: Patru zile de muzică şi poezie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţa este, de ieri, timp de patru zile, gazda celei de-a doua ediţii a Festivalului de poezie şi muzică de cameră „Poezia e la Bistriţa".

Iubitorii frumosului pot lua parte la o serie de evenimente culturale precum lansări de reviste, cărţi şi lecturi publice la Sinagoga din oraş. „Poezia e la Bistriţa" a debutat ieri cu lansarea celui mai nou volum al scriitoarei bistriţene Ioana Bradea („Scotch"), la Casa Cărţii „Nicolae Steinhardt", dar şi cu lecturi publice la Sinagogă. Seara de joi s-a încheiat cu un spectacol susţinut de actorul Iulian Gliţă.

Astăzi, între orele 17.30 şi 18.30, au loc lecturi la clubul Institutului "Blecher" (de la Class Cafe), unde au fost invitaţi Ioana Bradea şi Alexandru Văsieş, moderator fiind poetul Claudiu Komartin. La aceste manifestări şi-au anunţat participarea Lidia Bote şi Mircea Cărtărescu.

Versuri şi ceramică

Sâmbătă se va merge la Muzeul de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi, unde va avea loc vernisajul lucrărilor de ceramică realizate de artista Bianca Boeroiu. Cunoscutul scriitor Mircea Cărtărescu îşi va prezenta la Bistriţa două dintre cărţile sale, „Frumoasele străine" şi „Nimic". 

În ultima zi a festivalului, duminică, 18 iulie, la ora 11.00, va fi lansată revista „Poesis International" la Class Cafe din Bistriţa.

Momentele de muzică de cameră din cadrul manifestării vor fi intercalate între lecturile de la Sinagoga din Bistriţa.

.„Poezia e la Bistriţa"  este organizată de Societatea de Concerte Bistriţa, Primăria Bistriţa în parteneriat cu Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, Asociaţia „Argument" Bistriţa, Aletheia - Casa Cărţii „Nicolae Steinhardt". Responsabilii proiectului care a stat la baza festivalului sunt Gavril Ţărmure, Marin Mălaicu-Hondrari, Camelia Toma şi Ana Toma.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite