Bistriţa: Olimpiadă sub semnul violet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de copii cu dizabilităţi din tot judeţul s-au întâlnit şi jucat azi, pe pietonalul bistriţean, în cadrul celei de-a V-a ediţii a „Olimpiadei Inocenţilor". Evenimentul, singular în judeţ, este un dar aşteptat cu nerăbdare pentru copii participanţi. Toţi vor primi gratuit tricouri, şepci, medalii şi diplome.

Peste 300 de copii cu dizabilităţi din întreg judeţul se întrec azi, pe pietonalul bistriţean, la concursurile sportive şi artistice organizate în cadrul manifestării numite „Olimpiada Inocenţilor". Evenimentul se desfăşoară pentru al cincilea an consecutiv şi este organizat de Fundaţia Inocenţi împreună cu Primăria Bistriţa, şcolile speciale din judeţ, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului BN.

image

„Prin această manifestare vrem să le arătăm tuturor inclusiv părinţilor cât de speciali sunt aceşti copii, că sunt oameni în devenire care au dreptul la o viaţă normală, iar ascunderea lor de ochii societăţii nu le face decât rău copiilor", spune Marin Mic, directorul Fundaţiei Inocenţi, unul dintre organizatorii manifestării.

image

Prezent la toate olimpiadele

Cei peste 300 de copii vor socializa, se vor revedea şi se vor întrece la diverse competiţii sportive şi artistice. Scopul manifestării este de a-i scoate pe aceştia din case, de a-i integra în societate şi de a le arăta oamenilor cât de frumoşi sunt copiii în ciuda handicapului de care suferă.

Unul dintre ei este Dumitru C., de 15 ani, din Năsăud, imobilizat într-un scaun cu rotile, care se află în grija asistentei maternale Ana Gălan. Este al cincilea an în care el a aşteptat cu mare nerăbdare să participe. Acasă, pe unul dintre pereţii camerei are toate diplomele primite la toate celelalte ediţii ale Olimpiadei. „În fiecare an aştept cu nerăbdare aceste întreceri pentru că mă fac să mă simt bine", spune băiatul. El se temea că nu va putea ajunge anul acesta la Bistriţa fiindcă drumul dintre cartierul năsăudean Luşca, unde locuieşte Dumitru, şi Năsăud fusese, pentru scurt timp, blocat.

image

„Nu urmărim să obţinem performanţe prin concursurile de tenis de masă, baschet, atletism, fotbal, minibowling, respectiv de dans, cântec şi desen, ci doar ca lumea să-i vadă, să-i înţeleagă şi să-i accepte. Culoarea de anul acesta va fi violet", adaugă Marin Mic.

image
Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite