Bistriţa: Oana Piciu vrea să-i înveţe salsa pe bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Piciu
Oana Piciu

Împreună cu soţul ei, va deschide prima şcoală de salsa din oraş pentru a împărtăşi marele ei hobby cu toţi cei care trăiesc prin dans.

Oana a crescut într-o familie de medici, aşa că bologia, chimia şi genetica au fost abecedarul ei în viaţă. Chiar dacă ştiinţele exacte au fost domeniul în care s-a specializat, Oana spune că a avut mereu pasiunea dansului în sânge. „Acum 15 ani, am urmat cursuri de dans în oraş, iar apoi, în Olanda, unde mi-am făcut doctoratul, am descoperit salsa", spune tânăra. Acesta povesteşte că  s-a înscris la cursurile de salsa, unde şi-a cunoscut şi soţul ei, care era instructor de dans în Olanda. Apoi, au decis să vină în Bistriţa şi să ofere celor de aici ceva nou: o şcoală şi un club de salsa, unde oamenii să se poată întâlni şi bucura de plăcerea dansului.  Şcoala se va deschide luna aceasta, iar elevii şi studenţii, dar şi cuplurile vor putea dansa la preţuri reduse. Oana crede că şi bistriţenii se vor obişnui cu acest dans,  la fel ca locuitorii din marile oraşe unde există cluburi de salsa. „Dansul acesta se învaţă foarte uşor, şi, aşa cum spune şi soţul meu, «Cine poate învăţa să meargă poate învăţa şi să deanseze». Salsa este un dans vesel, muzica te cucereşte imediat, iar mişcările sunt mult mai uşor de învăţat şi mai puţin tehnice decât la orice dans de societate", explică Oana. Mai mult, fiind foarte solicitantă, salsa este o metodă  excelentă de a te menţine în formă.

A învăţat dansul de la zero

Cât timp a studiat în Olanda, Oana spune că a deprins paşii de salsa la fel ca un începător. „Există o oarecare reţinere din partea oamenilor atunci când vine vorba de dans. La fete mai puţin, dar la bărbaţi se simte mai mult. Mulţi fac asocierea cu dansurile de societate, care cer o anumită postură, o anumită tehnică, iar unii se simt jenaţi că nu se pot mişca într-un anume fel, dar nu e aşa. Dansul înseamnă bucurie şi elibare, iar salsa asta face: e un dans din câţiva paşi de bază, urmaţi de variaţii la paşii de bază", detaliază Oana. Odată despinse mişcările de bază, salsa te poate face să uiţi de toate grijile. „Am simţit-o pe pielea mea. Oricât aveam de învăţat, în cele două ore de dans, uitam de toate", îşi aminteşte Oana.

Ce-i place:

Oana se declară o iubitoare a călătoriilor şi a naturii. „Îmi place să citesc şi sunt înnebunită după animale. Acasă am două pisici. De asemenea, îmi place să călătoresc şi prefer să petrec timpul în natură decât să stau într-un oraş cu zgârie-nori", spune tânăra.

Ce nu-i place: 

„Sunt un om care vede mereu partea plină a paharului şi, pentru orice lucru rău găsesc o scuză. Am, în schimb, împresia că mulţi oameni din Bistriţa nu prea au alternative pentru a petrece timpul liber. Deşi şi-ar dori să meargă la Operă sau teatru, nu prea au unde", spune Oana.

Profil:

Născută: 18 noimebrie 1978, în Bistriţa

Studii: Doctorat în Tehnologia de fabricaţie a sistemelor microfluide

Familie: căsătorită, are un băieţel

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite