Bistriţa: O sută douăzeci de locuri de muncă sunt disponibile la AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarii sunt la mare căutare în acest sezon. Zece la sută din posturile căutate de angajatori în această lună prin intermediul Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare Profesională (AJOFM) sunt de bucătari calificaţi. Pe site-ul AJOFM sunt disponibile 12 posturi, între care câteva sunt la restaurante de trei stele din Bistriţa.

Proprietarii de restaurante vor bucătari cu calificare, şi dacă nu pot găsi unul cu experienţă dobândită la concurenţă se mulţumesc şi cu absolvenţi ai cursurilor de pregătire de la AJOFM. „E greu să găseşti un bucătar calificat. Am dat anunţ că avem nevoie de doi bucătari. Acum avem în probe două persoane, amândouă prin AJOFM, unul dintre ei a mai lucrat la un restaurant de lux. ", explică directorul hotelului Coroana de Aur, Ananie Pop. "Dacă aceştia nu vor trece de perioada de probă, ne vom orienta şi spre persoane tinere necalificate. Vom vedea", adaugă Anania. Într-un singur caz, la un restaurant cu specific chinez proprietarii vor meseriaşi care să ştie bine şi limba engleză, dar şi să aibă experienţă în bucătăria asiatică.

Asistenţi sociali pentru englezi

Bistriţenii care îşi caută un loc de muncă au la dispoziţie 120 de posturi prin AJOFM, iar marea lor majoritate sunt pentru studii medii şi calificări de bucătar, sudor , tâmplar, agenţi de pază sau bijutieri. Pentru cei care îşi caută loc de muncă în străinătate există o ofertă prin EURES de asistenţi sociali., în regiunea Kent, Anglia, iar limba engleză şi calificarea sunt obligatorii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite