Bistriţa: Muzeul Judeţean găzduieşte, în premieră, o expoziţie cu documentele familiei prozatorului Liviu Rebreanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul expune scrisori şi fotografii care au aparţinut prozatorului Liviu Rebreanu
Muzeul expune scrisori şi fotografii care au aparţinut prozatorului Liviu Rebreanu

Fotografii şi documente de familie, cumpărate în august de Muzeul Judeţean de la moştenitorul familiei Rebreanu vor fi expuse pentru publicului larg.

Muzeul Judeţean a decis să scoată la lumină documentele cumpărate în urmă cu câteva luni  de la Ilderim Rebreanu, ultimul moştenitor al scriitorului. Este vorba de aproape o mie de piese, între care  documente, scrisori, tablouri  şi diverse obiecte de familie achiziţionate la preţul de  50000 de lei, dar considerate nepreţuite de conducerea Muzeului din Bistriţa.

Preţioasele documente au fost evaluate, înregistrate şi arhivate vreme de câteva luni, iar o parte dintre acestea vor fi arătate în premieră publicului sâmbătă într-o expoziţie documentară intitulată „Familia Rebreanu". Expoziţia se deschide astăzi la ora 16,00 la Muzeul Judeţean în cadrul ediţiei cu numărul 28 a Saloanelor Rebreanu, manifestare organizată anual la Bistriţa de Uniunea Scriitorilor şi Casa de Cultură a Sindicatelor. „Nu sunt toate cele o mie de obiecte pentru că n-ar fi avut loc toate. Păstrăm exponatele la locul lor cam o lună  pentru a putea fi văzute de cât mai  multă lume. Foarte multe şcoli vor trimite elevi să o vadă", explică cercetătorul  Mircea Prahase de la Muzeul Judeţean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite