Bistriţa: Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, s-a întâlnit cu medici, taximetrişti şi jurnalişti afectaţi de Ordonanţa 58

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou-numitul ministru al Muncii, Ioan Nelu Botiş, s-a întânit ieri, la Casa Judeţeană de Pensii din Bistriţa, cu medici de familie, taximetrişti şi jurnalişti afectaţi de Ordonanţa 58 privind drepturile de autor. Oficialul a vrut să afle, în prima sa confruntare ca ministru cu liber profesioniştii, care sunt problemele de care se lovesc pentru a şti ce modificări să facă în textul ordonanţei.  

Dacă medicii au fost de acord să dea bani într-un fond de solidaritate, căruia să nu i se mai spună "ajutor de şomaj", taximetriştii s-au plâns că sunt nevoiţi să plătească taxe prea mari. Cei de la Casa Judeţeană de Pensii i-au spus ministrului Botiş că mulţi oameni le-au reproşat plata dublă a contribuţiilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au afirmat că sunt încă nelămuriţi pivind dreptul de control pe care li-l oferă ordonanţa. Ei mai spun că nu ştiu exact în ce situaţii să aplice amenzi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite