Bistriţa: Bunurile firmei care a deţinut prima cale ferată privată din ţară, executate silit de ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Mis Group Transporturi Feroviare SA aparţine omului de afaceri Emil Iugan, unul dintre milionarii din Top 500 Forbes,  şi este executată de ANAF pentru nici 20.000 de lei. Firma a închiriat, în 2004, primul tronson de cale ferată din ţară de la SNCFR.

Societatea care a deţinut prima cale ferată privată din ţară, Mis Group Transporturi Feroviare SA, firmă în cadrul Mis Group Anieş, este executată silit pentru datorii la bugetul de stat. ANAF a scos la licitaţie o autoutilitară Dacia, o maşină de găurit şina, alta de găurit traverse, dar şi o instalaţia de dedurizare. Potrivit site-ulul ANAF, bunurile societăţii sunt scoase la vânzare la sediul Administraţiei Financiare din localitatea Sângeorz-Băi, în data de 22 septembrie, la ora 12.00. "Firma a avut mai multe amânări la plata datoriilor de stat. Pe 22 septembrie este prima înfăţişare, iar dacă nu se va prezenta nimeni, peste o lună organizăm a doua licitaţie", afirmă purtătorul de cuvântul al Direcţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, Maria Biriş. Preţul de pornire al bunurile scoase la licitaţie este de circa 31.000 de lei, iar datoria la bugetul de stat se situează undeva la circa 20.000 de lei.

"Ministerul Transporturilor nu s-a ţinut de cuvânt"

Directorul Mis Group, Emil Iugan (foto), spune că a rămas dezamăgit de colaborarea cu Ministerul Transporturilor. "Ministerul Transporturilor nu s-a ţinut de cuvânt, nu ne-a mai dat subvenţia promisă, iar în urmă cu câţiva ani am predat calea ferată Ilva Mică-Rodna. Am rămas cu datorii de circa 3 miliarde de lei vechi. Ne judecăm cu ei, spun că avem dreptate, dar susţin că nu au baza legală să ne plătească subvenţia datoare", susţine Iugan.

Administratorul firmei Mis Group Transporturi Feroviare SA, Nicolae Ianoşi, afirmă că este vorba de un rest de plată de 15.198 de lei care nu au fost achitaţi din cauza blocajului financiar înregistrat de societate luna trecută. "Săptămâna aceasta plătesc datoria. Luna trecută am întâmpinat probleme din cauza faptului că nu s-a făcut nicio încasare. De aceea am solicitat de la Finanţe o amânare. Astăzi am primit un fax prin care am aflat că ne execută silit bunurile, dar cum o să achit datoria, nu o să mai fie cazul", explică Nicolae Ianoşi. Acesta spune că firma pe care o administrează se ocupă cu lucrări de întreţinere a căii ferate, după ce a predat acum 5 ani calea ferată Ilva Mică-Rodna, pe care o avea în concesiune.

Scurt istoric

Mis Grup SA din Bistriţa a achiziţionat în 2004 primul tronson feroviar din România (22 de km). Concesionarea s-a făcut pe o durată de 5 ani prin Bursa de Mărfuri Bucureşti, ministrul Transporturilor din acea vreme, Miron Mitrea, a inaugurat pe 14 septembrie 2004 prima cale ferată privată din ţară în localitatea Ilva Mică. Compania ale cărei bunuri sunt scoase la licitaţie aparţine omului de afaceri Emil Iugan, unul dintre milionarii din Top 500 Forbes, care a închiriat, în 2004, primul tronson de cale ferată din ţară de la SNCFR.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite