Bistriţa: Melomanii chemaţi să întâmpine primăvara cu „Duo Melos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul concert din luna martie a Stagiunii de la Bistriţa  are în program Vivaldi şi Paganini. Concertul programat vineri seara va fi urmat în martie de alte trei manifestări muzicale la Sinagogă

Stagiunea de primăvară debutează la Bistriţa cu un concert Duo Melos. Programat vineri de la ora 18,00 la Sinagoga Bistriţa primul concert dim martie îi aduce pe scenă pe doi solişti clujeni cu cariere universitare la Academia de Muzică, Titus Fluieraş şi Constantin Andrei. Concertul de vioară şi chitară a programat în deschidere Antonio Vivaldi, Concerto in Sol minor  RV85. Pe parcursul a  70 de minute soliştii vor mai interpreta o sonată semnată  Jean-Marie Leclair, un compozitor din secolul al XVII-lea şi alte trei din repertoriul lui Niccolo Paganini: Centone di Sonate, Sei Sonate op.3 şi Sonata numărul 4.

Cei doi solişti nu sunt la prima prezenţă pe scena Sinagogii din Bistriţa. „ interpreţii au mai fost în două  concerte în această formulă, sunt binecunoscuţi publicului meloman din Bistriţa.Constantin Andrei este unul dintre cei mai respectaţi chitarişti din România, iar Titus Fluieraş a fost concertmaistru al orchestrei Youtube în urmă cu doi ani. Au amândoi cariere universitare respectabile", spune Gavril Ţărmure, preşedintele Societăţii de Concerte Bistriţa, organizatorii concertului.

Primăvară muzicală bogată

Societatea de Concerte a mai programat în luna martie alte trei manifestări musicale la Sinagogă. În 18 martie o trupă din Franţa va susţine un recital din registrul lejer, cu piese din repertoriul lui Joe Dassin şi Gilbert Becaud , iar în 20 martie un alt concert-surpriză  de rock lejer va fi susţinut tot la Sinagogă. Societatea de Concerte va aniversa 15 ani de activitate neîntreruptă în 26 martie cu un concert extraordinar de muzică clasică.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite